Autor |
Wiadomość |
Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Zebra
Odpowiedzi: 270
Wyświetleń: 72532
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-24, 21:15 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Ewelina, tak bardzo mi przykro, przedwczoraj tak bardzo się cieszyłam, że udało się Mamę zawieźć do szpitala, byłam przekonana że się uda... |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-24, 12:48 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Ewelina Żurek,
Nie możesz wchodzić do Mamy?
Ja mogłam, ale cała w ubraniu ochronnym i masce, no i jako jedna jedyna.
Jakie ma podawane leki? Co z gorączką? |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-22, 21:06 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Ewelina, czyli u Twojej Mamy wystąpiła gorączka neutropeniczna (my z moją Mami to przerabiałyśmy).
Podstawą leczenia są antybiotyki o szerokim spektrum działania.
Patrzę w Mamy wypis i nie widzę, aby w szpitalu miała podawany neupogen.
Też była w izolacji, ogólnie w szpitalu spędziła 11 dni, miała transfuzje.
Neupogen miała przepisany przy kolejnej chemii (którą miała mieć, ale się nie udało).
Co do przyjęcia Mamy na oddział to też z gorączką ponad 39 stopni spędziłyśmy wiele godzin na oddziale ratunkowym (niedziela) wśród przeziębionych chorych, więc nie tylko w Radomiu są takie praktyki
Ja o neupogenie nic lekarzom nie mówiłam, ponieważ nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-22, 13:23 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Najważniejsze, że jest już w rękach profesjonalistów.
Gdybyście były jeszcze w domu nie wiadomo co mogłoby się dziać.
Rozumiem, że w domku najlepiej , ale nawet nie widać kiedy wyniki tak lecą w dół
i trudno rozpoznać, że zaczyna być groźnie |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-22, 12:29 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
No dokładnie, z taką morfologią tylko szpital, ufff, to teraz szybko jedźcie lub wezwijcie karetkę. |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-22, 12:16 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Ewelina Żurek napisał/a: | Mama siedzi z siostrą pod przychodnią (nie ma siły wejść na piętro) a siostra poszła pytać lekarza czy ją przyjmie. Boże, czy tak ma to wyglądąć? Zero opieki. |
Tak to wygląda
[ Dodano: 2011-07-22, 13:21 ]
Albo jeżeli jest jakikolwiek lekarz w przychodni, niech zejdzie do Mamy i napisze skierowanie do szpitala "w trybie pilnym" lub na SOR i wezwie karetkę, jeżeli nie macie swojego transportu.
Ale jeżeli nikt do Was nie schodzi to pogotowie.
[ Dodano: 2011-07-22, 13:22 ]
Jesteście pod przychodnią ogólną czy onkologiczną? |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-22, 12:11 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Szybko pogotowie!! |
Zebra
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-22, 10:58 Temat: PROSZE O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW - RAK PŁASKONABŁONKOWY |
Skoro nie ma siły wstać to może lepiej poprosić pielęgniarkę, aby pobrała krew w domu? Jest taka opcja, potrzebne skierowanie od lekarza. |
|