Autor |
Wiadomość |
Temat: drobnokomórkowy ... |
absenteeism
Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 19072
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-12-26, 22:38 Temat: drobnokomórkowy ... |
Zarejestrowane w PL nie jest, jak i nie są prowadzone żadne badania kliniczne wg clinicaltrials.gov. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-12-26, 19:44 Temat: drobnokomórkowy ... |
http://www.cancer.gov/can...c/patient/page2 |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-12-26, 12:06 Temat: drobnokomórkowy ... |
Wiolaxxx napisał/a: | w Kanadzie stosuje się to standardowo przy chorobach nowotworowych podobno z bardzo dobrymi efektami |
Ale efektami w jakiej postaci? Działania antynowotworowego na każdy rodzaj nowotworu? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-11-29, 17:10 Temat: drobnokomórkowy ... |
Nic moczopędnego nie dostaje? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-11-29, 14:25 Temat: drobnokomórkowy ... |
Wiolaxxx napisał/a: | przyjmuje też tabletki osłonowo na nerki |
Jakie? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-11-29, 11:56 Temat: drobnokomórkowy ... |
Wszystkie czynniki stymulujące tworzenie granulocytów mają podobne skutki uboczne, bo to albo filgrastim (Zarzio, Neupogen, Biograstim i inne) albo pegfilgrastim (Neulasta), czyli ta sama grupa. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-11-28, 23:41 Temat: drobnokomórkowy ... |
Wiolaxxx napisał/a: | przeczytałam ulotkę i wiem, że mogą wystąpić takie skutki uboczne - mam pytanie czy ktoś się z tym spotkał |
Skoro przeczytałaś w ulotce, że takie mogą wystąpić, to znaczy, że wiele osób się z tym spotkało
Wiolaxxx napisał/a: | czy jest możliwość że to będzie występowało przez cały czas podawania zastrzyków |
Tak.
Wiolaxxx napisał/a: | czym grozi nie podanie tych zastrzyków |
Neutropenią, która może być groźna dla życia. |
|