1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: pierwotny rak wątroby HCC |
absenteeism
Odpowiedzi: 183
Wyświetleń: 162355
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-01-21, 17:38 Temat: pierwotny rak wątroby HCC |
mania napisał/a: | byłam u rodzinnego i przepisał mi czyste żelazo takie paastylki do żucia nie znalazłam żadnych przeciwskazań w ulotce, czy mogę je zażywać czy raczej sa jakieś przeciwskazania? |
A czemu to nie onkolog przepisał Ci to żelazo - nie konsultowałaś z nim wyników? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-07-06, 14:41 Temat: pierwotny rak wątroby HCC |
Zrób sobie morfologię teraz.
Zresztą przed chemią też Ci zrobią, jak wyjdzie coś nie tak to o tydzień przełożą. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-04-04, 21:05 Temat: pierwotny rak wątroby HCC |
Niestety przy leczeniu paliatywnym nie zakłada się wyleczenia pacjenta, natomiast przedłużenie mu życia w zadowalającym stanie - owszem.
Co do Cyberknife w Gliwicach - jeśli chcesz spróbować konsultacji, na stronie Zakładu Radioterapii IO w Gliwicach masz numer do Rejestracji, inaczej chyba nie da rady się tam dostać. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-04-04, 18:53 Temat: pierwotny rak wątroby HCC |
Maniu, czy mogłabyś zamieścić jakiś wynik TK w którym byłaby opisana ilość zmian w wątrobie, ich umiejscowienie? Czy oprócz przerzutów na węzły występują jeszcze jakieś przerzuty?
Z tego co wiem, Da Vinci jest obecnie dostępny w jednym ośrodku w Polsce i operacje przeprowadzane przy jego pomocy nadal są pojedynczymi przypadkami - raz, że lekarze dopiero wprawiają się w pracy z nim, a dwa - są to kosztowne zabiegi.
Gamma Knife stosowany jest w guzach mózgu, być może chodzi Ci o Cyber Knife - ten również dostępny jest już w Polsce (np. w Gliwicach). |
|
|