1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: pierwotny rak wątroby HCC
absenteeism

Odpowiedzi: 183
Wyświetleń: 162355

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-01-21, 17:38   Temat: pierwotny rak wątroby HCC
mania napisał/a:
byłam u rodzinnego i przepisał mi czyste żelazo takie paastylki do żucia nie znalazłam żadnych przeciwskazań w ulotce, czy mogę je zażywać czy raczej sa jakieś przeciwskazania?

A czemu to nie onkolog przepisał Ci to żelazo - nie konsultowałaś z nim wyników?
absenteeism

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-07-06, 14:41   Temat: pierwotny rak wątroby HCC
Zrób sobie morfologię teraz.
Zresztą przed chemią też Ci zrobią, jak wyjdzie coś nie tak to o tydzień przełożą.
absenteeism

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-04-04, 21:05   Temat: pierwotny rak wątroby HCC
Niestety przy leczeniu paliatywnym nie zakłada się wyleczenia pacjenta, natomiast przedłużenie mu życia w zadowalającym stanie - owszem.

Co do Cyberknife w Gliwicach - jeśli chcesz spróbować konsultacji, na stronie Zakładu Radioterapii IO w Gliwicach masz numer do Rejestracji, inaczej chyba nie da rady się tam dostać.
absenteeism

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-04-04, 18:53   Temat: pierwotny rak wątroby HCC
Maniu, czy mogłabyś zamieścić jakiś wynik TK w którym byłaby opisana ilość zmian w wątrobie, ich umiejscowienie? Czy oprócz przerzutów na węzły występują jeszcze jakieś przerzuty?

Z tego co wiem, Da Vinci jest obecnie dostępny w jednym ośrodku w Polsce i operacje przeprowadzane przy jego pomocy nadal są pojedynczymi przypadkami - raz, że lekarze dopiero wprawiają się w pracy z nim, a dwa - są to kosztowne zabiegi.
Gamma Knife stosowany jest w guzach mózgu, być może chodzi Ci o Cyber Knife - ten również dostępny jest już w Polsce (np. w Gliwicach).

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron