1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Piski i szumy w uszach po chemioterapii |
absenteeism
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 17335
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-08-09, 21:53 Temat: Piski i szumy w uszach po chemioterapii |
Wg mnie nie.
W końcu matura = średnie wykształcenie. |
absenteeism
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-07-05, 16:55 Temat: Piski i szumy w uszach po chemioterapii |
Damiano18 napisał/a: | Aha, rozumiem, ale to co brałem ADM + CDDP 100% to jaka to chemia? Najmocniejsza..? |
NIE MA czegoś takiego jak chemia "najmocniejsza".
Napisałam wyżej, przeczytaj.
ADM + CDDP to doksorubicyna + cisplatyna.
Jeśli nie minęło to od kilku lat (od zakończenia leczenia) to obawiam się, że jest to trwałe uszkodzenie słuchu. Ale mogę się oczywiście mylić, czego życzę. |
absenteeism
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-07-05, 15:00 Temat: Piski i szumy w uszach po chemioterapii |
To nie jest tak, że "czerwona" chemia jest najmocniejsza. Nie używa się w ogóle takich pojęć "chemia słaba / średnia / najmocniejsza". Każdy pacjent reaguje inaczej, inne schematy chemii są stosowane w różnych rodzajach nowotworu i tyle.
CDDP to cisplatyna, jednym ze skutków ubocznych jej działania jest właśnie uszkodzenie słuchu (ototoksyczność). |
absenteeism
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-07-05, 05:57 Temat: Piski i szumy w uszach po chemioterapii |
Po jakiej chemii? |
|
|