1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rozpoznanie D38 |
absenteeism
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 41680
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-01-30, 06:15 Temat: Rozpoznanie D38 |
martaj007@wp.pl napisał/a: | czy moze byc jakas poprawa po tej chemioterapii |
Taki jest generalnie cel chemioterapii - by było lepiej.
Stwierdzono raka niedrobnokomórkowego, także pod tym kątem tata będzie kwalifikowany do odpowiedniego schematu chemioterapii.
Istotne będzie w tej chwili badanie TK klatki, na którego opis - wg epikryzy - czekamy. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-01-29, 22:36 Temat: Rozpoznanie D38 |
A ja proszę o usuwanie danych osobowych lekarzy z wklejanej dokumentacji oraz o konkretne pytania - co chciałabyś, by wyjaśnić, co jest niezrozumiałe, co wytłumaczyć? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-01-28, 19:12 Temat: Rozpoznanie D38 |
martaj007@wp.pl napisał/a: | Tata ma raka pluc :( jednokomórkowego nie wiem czy dobrze mój brat uslyszal |
Raczej źle, rak płuca może być drobno / niedrobnokomórkowy.
martaj007@wp.pl napisał/a: | jestem ciekawa jak to bedzie wygladac ta chemioterapia ile bedzie musiał lezec w szpitalu ile kroplówek |
Nie wiedząc jaki to rodzaj nowotworu, jak również bez wyników badań niestety nie odpowiemy na to pytanie. Schematów chemioterapii jest zresztą bardzo wiele i to lekarze decydują jaki podać, my możemy tu tylko "strzelać" co wybiorą. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-01-19, 20:53 Temat: Rozpoznanie D38 |
martaj007@wp.pl napisał/a: | To oznacza ze nie jest powiedziane ze to nowotwór ,moze to byc tez obrzek pluc ,moge to tak rozumieć ? |
Jeśli jest D38 to wg ICD10 oznacza to dokładnie to, co napisał Richelieu. |
|
|