1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jelita grubego i przerzuty do wątroby u mojego taty:( |
absenteeism
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 11191
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-01-22, 17:08 Temat: Rak jelita grubego i przerzuty do wątroby u mojego taty:( |
Szansa jest zawsze, trzeba mieć nadzieję. |
Temat: Rak jelita grubego i przerzuty do wątroby u mojego taty:( |
absenteeism
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 11191
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-01-21, 22:58 Temat: Rak jelita grubego i przerzuty do wątroby u mojego taty:( |
zembatka napisał/a: | Skoro są przerzuty odległe, to chyba wynik ostatniego badania hist-pat powinien określać stadium na D a nie C2? |
Wynik histopatologii pooperacyjnej określa to, co w badanu histopatologicznym pooperacyjnym się znalazło - a więc węzły chłonne i guz. Tylko tego dotyczyć będzie klasyfikacja opisana przez patologa, stąd jedynie określenie cech T i N (guz, węzły = pT3N1), bez wspominania o cesze M (przerzuty odległe), co do której patolog na bazie otrzymanych wycinków nie jest w stanie się odnieść.
zembatka napisał/a: | Czy to normalne, że ognisko pierwotne jest aż tak małe, a przerzuty w wątrobie mają po 7cm? |
Jest to możliwe.
zembatka napisał/a: | tata dwa lata temu miał usuniętego dużego kaszaka z czoła (średnica 3cm), po usunięciu nie został on poddany żadnym badaniom. Czy ten kaszak mógł mieć jakiś związek z dzisiejszą chorobą taty? |
Wątpliwe.
Bardzo dziękujemy za precyzyjne i chronologiczne przedstawienie dokumentacji i opis sytuacji |
|
|