1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 12
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
agnes2121

Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 55405

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-10-26, 13:59   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Szczerze współczuje :-(
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-10-19, 07:35   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witaj.
Jestem z Wami myślami, trzymaj się. Wiem, że jest ciężko, ja też przez to przechodzę :/pociesza:/
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-10-10, 13:26   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witajguzia,
guzia napisał/a:
tato ledwie podniesie się na chwilkę po kilku krokach jest zmęczony jakby biegał...

z moją mamą jest podobnie, jak wstaje do ubikacji, nie chce żadnej pomocy choć jest to dla niej bardzo duży wysiłek,aż strach patrzeć jak czasami zachwieje się na nogach...
guzia napisał/a:
Boże jak trudno jest patrzeć na to cierpienie

|przytula|
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-08-20, 11:32   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witaj guzia,
guzia napisał/a:
ogólnie widać że to nie ten sam człowiek, bo i zachowanie Jego jest inne i sam wygląd to nie jest dawny tato..

moja mama też jest zmieniona.....zmęczona chorobą, fizycznie i psychicznie....leki też swoje robią, mama wygląda inaczej, zachowuje się inaczej niż kiedyś....to moja mama, ale taka inna.....
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-07-19, 11:52   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witaj
guzia napisał/a:
w głowie ma milion myśli jednocześnie i wszystko mu się miesza...podobno od dexametazonu też tak może być.....

u nas tak było, do tego doszło pobudzenie i brak snu...
pozdrawiam.aga
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-07-17, 19:47   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
guzia,
nie piszesz sama do siebie.....wiem, co czujesz....ta choroba jest straszna....mama moja jest obecnie w hospicjum stacjonarnym...na domowe nie doczekaliśmy się, po wizycie u onkologa była decyzja o położeniu mamy do szpitala ze względu na gorączkę, z którą nie dawaliśmy sobie rady. Szpital załatwił hospicjum po tygodniu.....mama czuje się lepiej teraz, dostaje leki, nie ma od trzech dni gorączki....nie wie, że jest w hospicjum....ale widzi poprawę w samopoczuciu, jest jednak bardzo słaba. Od rana do pożnej nocy ktoś z nas jest z nią cały czas.....
U nas żle zrobiło się po radioterapii.....i też nie wiemy jak długo mama będzie z nami......
guzia napisał/a:
okropnie zła jestem i na tę chorobę i na bezsilność która mnie dopada!!!!!!

ja czuję tak samo........
pozdrawiam.aga
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-06-15, 08:06   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
guzia napisał/a:
nic niepokojącego sie nie dzieje,

guzia, to bardzo dobrze, oby jak najdłużej tak było :) dużo zdrówka dla Was wszystkich :sun: i oczywiście ekscytujących zajęć dziadka z wnuczkiem ;) pozdrawiam.aga
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-05-09, 09:19   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witaj guzia,
guzia napisał/a:
ogólnie to tato rwie się do pracy, robi porządki gdzie tylko się da tzn podwórko, wszelkie garaże itp

To dobrze, że Tata pracuje. Pozwoli Mu to na chwilę zapomnienia o chorobie, odrobina szaleństwa nie zaszkodzi ;)
guzia napisał/a:
poza tym niemiłosiernie rozpuszcza mi dziecko i na wszystko mu pozwala

to kochający dziadek, nie zapominaj o tym ;)
guzia napisał/a:
na początek lipca ma zleconą kontrolną tomografię i rezonans.....nie wiem czy to nie za długo po chemii i naświetleniach

może tyle czasu potrzeba by stwierdzić, że jest stabilizacja po naświetlaniach, poza tym tomografia i rezonans są bardzo obciążające dla organizmu, więc krótko po naświetlaniach chyba się nie robi tych badań
:flower: pozdrawiam.aga.
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-02-27, 12:12   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
roman1130 napisał/a:
Uważam, że bierzesz na siebie zbyt duży ciężar, nie rozmawiając z Bratową i Teściową szczerze do końca, pamiętaj że wspólnie możecie więcej...
Racja! U nas decyzje podejmowane są wspólnie i każdy z nas ma świadomość jak bardzo mama jest chora i jakie są rokowania. W pewnym sensie robisz rodzinie przysługę, ale na Twoją niekorzyść być może. Nie dżwigaj sama tego ciężaru, nie jesteś ze stali, potem rodzina może mieć pretensje, że nie powiedziałaś wszystkiego. guzia, trzymaj się, ściskam mocno :tull:
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-02-09, 10:21   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witaj guzia,
guzia napisał/a:
chemia może spowodować "zwapnienie" guzów i będzie ok..............
, pewnie chodziło lekarce o to, że guzy rozpadną się, bo na komórki nowotworowe działa chemia i nie będą mogły dalej się rozrastać. Lekarze bardzo oszczędnie dawkują wiedzę na temat nowotworu i rokowania. Ludzie różnie reagują na złą wiadomość.W przypadku mojej mamy, lekarz powiedział tylko, że ten rodzaj nowotworu dobrze reaguje na chemioterapię i tyle.Na pytanie o rokowania stwierdził, że wszystko w rękach Boga i medycyny.Dopiero onkolog coś bardziej konkretnego powiedziała, ale też w sposób bardzo delikatny, tak, że moi rodzice nic nie zrozumieli z tej rozmowy i ja musiałam im tłumaczyć .Ech.....wiem jak jest ciężko to wszystko ogarnąć. Pozdrawiam.aga.
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-02-01, 12:56   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
Witaj guzia, może Twój Tata przeziębił się, lepiej idżcie do lekarza, bo przed Wami chyba następna chemia :?ale?: Przekonaj Tatę na badania morfologii po 7-10 dniach po chemii. Moja Mamcia była uparta co do badań i teraz ma mieć przetaczaną krew, bo ma złe wyniki, chemia przesunięta na pewno o tydzień. Pozdrawiam. aga
agnes2121

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-01-24, 14:55   Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie
U nas jest podobnie, mama robi morfologię dwa dni przed chemią. Jak jej powiedziałam, że lepiej zrobić po 7-10 dniach , potem znów przed chemią, to skwitowała:,,ja już się lepiej czuję, nie potrzeba, pani doktor mówiła, żeby zrobić, jak coś złego się dzieję.......itd.,, ręce czasami opadają :-(

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron