1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Tym razem tatuś :( liczne zmiany meta na wątrobie |
alice
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 18856
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-04-17, 09:28 Temat: Tym razem tatuś :( liczne zmiany meta na wątrobie |
Wyrazy wspolczucia... |
Temat: Tym razem tatuś :( liczne zmiany meta na wątrobie |
alice
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 18856
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-03-29, 12:05 Temat: Tym razem tatuś :( liczne zmiany meta na wątrobie |
Witaj beata,
Nie wiem na ile ten ból to faktycznie ból kręgosłupa, czy rwy kulszowej... Może żródłem bólu jest inny organ który promieniuje do kegosłupa?? Przy bólach kregosłupa i rwy środki przeciwbólowe typu ketonal, czy tramal raczej pomagają. coprawda doraźnie, na kilka godzin, ale działają. Jeśli tramal nie pomaga to może należy zastanowić się, nad silniejszym środkiem, z wyższej półki, jak morfina.. ale o tym oczywiscie powinien zadecydowac lekarz. Mój tatko (również z licznymi przezrzutami do wątroby) miał również bardzo silne bóle kręgosłupa. były spowodowane guzem żołądka i bardzo mocno powiększona wątrobą- tak powiedział nam lekarz.
Najlepsze rozwiązanie, które w takich przypadkach polecam, to hospicjum domowe. Ci lekarze i pielęgniarki naprawde wiedzą wszystko o leczeniu paliatywnym i zrobią wszystko, żeby tata nie cierpial... Pozdrawiam gorąco.. alice |
|
|