Autor |
Wiadomość |
Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
ania007
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 16084
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-22, 20:29 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Dziękuję Wam za tak ciepłe słowa ale wspomnienia powracają i cały czas przypominam sobie moment kiedy tata odchodził, to tak bardzo boli. |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-20, 14:16 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Witam wszystkich. Znowu jestem i znowu do Was pisze.Cały czas w moich myślach odtwarzam jakby sekunda po sekundzie ostatnie dni spędzone z tatą. Nie mam nic w głowie tylko to co mówił oczywiście jak mógł, jak patrzył,jak trzymał mnie za rękę. Nie umiem myśleć o niczym innym. Jak żyć kiedy to tak bardzo boli.Od roku wiedzieliśmy że jest chory ale zastanawialiśmy się czy to aby nie pomyłka.Był otoczony opieką paliatywną ale ona nie była wcale potrzebna.Tato cały czas czuł się dobrze,jadł, sam się rozbierał, ubierał, wieczorami oglądał telewizje,rozmawiał ,dyskutował na temat polityki, chciał wszystko wiedzieć,cały dom był w kwiatach bo miał do nich rękę.Musiał mieć pod ręką tylko tlen bo z niego korzystał często.Aż tu nagle w jednej chwili całe moje życie przewróciło się do góry nogami.Nie wiem jak sobie z tym poradzić zbyt wiele pytań i żadnej odpowiedzi. |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-07, 06:53 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa. Mój tato już śpi spokojnie i wiem że już nie cierpi.Pozwalam mu spać ale nigdy nie pozwolę mu odejść z mojego serca.Jak to strasznie boli. |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-03, 07:38 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa.Wiem że muszę sie trzymać ale to tak bardzo boli tak strasznie boli. |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-02, 07:54 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
wczoraj wieczorem tato odszedł od nas Byliśmy przy nim do końca .Teraz już wiem dlaczego przedwczoraj nie chciał już tlenu, uporczywie odruchem ręki wyjmował z nosa, nie chciał jeść a zrobił się przy tym taki spokojny, nawet drgawki ustały.Jest mi tak bardzo smutno. |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-04-28, 06:57 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Wczoraj tata dostał dużych drgawek i musieliśmy trzymać mu mocno rękę aby schodziły kroplówki. Po jakimś czasie musieliśmy zawołać lekarza aby to zobaczył.Lekarz odstawił zaraz wszystkie kroplówki twierdząc że już za dużo płynów dostał jak na dziś bo cały spuchł a moczu zeszło tylko 50ml.Wspomniał cos o dializie ale on nie jest lekarzem prowadzącym i nie wie jak wygląda cała historia choroby.Dializa w tym stanie i dlaczego nie było jej już 2 tygodnie temu.Mam jeden wielki mętlik w głowie i wiele pytań na które nikt nie odpowiada,Teraz ide do szpitala i wrócę wieczorem może coś więcej będziemy wiedzieć. |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-04-27, 12:48 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Witam ponownie. Tato mój ma 76 lat. W marcu ubiegłego roku choroba została zdiagnozowana. Przy wypisie ze szpitala dostal skierowanie na onkologie ale do leczenia paliatywnego. Tam dostał jedną serie naświetlań i tyle.I tak aż do kwietnia tego roku był w domu pod opieką lekarza rodzinnego. Żle zaczęło sie dziać dwa tygodnie temu kiedy przestał oddawać mocz, trafił do szpitala. W szpitalu był 9 dni cały czas na kroplówkach i dopamini9e aha w tym samym czasie przyplątało sie zapalenie płuc.Jednak ze szpitala wyszedł póżniej okazało sie ze z bardzo dużą ilością białka w moczu. No cóż po dwóch dniach pobytu znowu szpital bo znów nie oddawał moczu. I tak jest do tej pory w szpitalu. Lekarze stwierdzili że siadły nerki i ze to juz koniec. Nie wiem co robić? |
ania007
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-04-27, 06:40 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuc (NDRP) |
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mój tata ma niedrobnokomórkowego raka płuc od roku -nieleczony a teraz od trzech dni nerki nie pracują. Co to oznacza dla taty bo lekarze mówią że to już tylko kwestia czasu. Czy naprawdę już nic nie mogą zrobić? |
|