Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
aniutka34
Odpowiedzi: 211
Wyświetleń: 119539
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-04-09, 12:14 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Marysiu, kochana, przyjmij wyrazy głębokiego współczucia...
Twój Mąż już nie cierpi, patrzy na nas wszystkich z góry...
|
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-03-10, 12:08 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Marysiu, trzymaj się...Twój mąż jest świadomy i ma prawo do takiej decyzji...ja patrząc z perspektywy czasu, uszanowałabym tę decyzję...tak jak Ty to teraz czynisz...po prostu bądź przy nim i trzymaj za rękę. A wątpliwości będą zawsze, po prostu takie jest życie, tym bardziej jeśli kogoś tak mocno kochasz i chcesz dla tej osoby jak najlepiej. A na pewne sprawy i tak nie mamy wpływu... Moje myśli są przy Tobie... |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-03-10, 09:22 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Marysiu, kochana... mój Tata parę dni przed śmiercią też czuł się już bardzo źle i miał hemoglobinę na poziomie ok. 5. Zdecydowaliśmy, ze zadzwonimy po karetkę, żeby Tatę ratowali, przetaczali krew... Nazajutrz mój Tata umarł samotnie w szpitalu podczas dializy... do dziś mam wyrzuty sumienia, że mógł być z nami w domu i mogłam go trzymać za rękę. Choć tak jak Marzena pisze, cokolwiek by się nie zrobiło, zawsze pozostaje ta wątpliwość, czy zrobiło się dobrze, czy może inaczej byłoby lepiej? Przytulam Cię mocno i serdecznie! Możesz liczyć na wsparcie i modlitwę z mojej strony. |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-01-07, 20:32 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Ptaszenio napisał/a: | Takie pełne, prawdziwe pożegnania nie zdarzają się często. Ani takie towarzyszenie w chorowaniu. |
To samo sobie pomyślałam...
to jednak wielki skarb i wielki dar, jaki żona może dać mężowi...bezgraniczną miłość, oddanie, opiekę...Twój mąż to czuje i jest mu lżej na pewno...
jesteście wspaniali...modlę się za Was
Marysiu, jestem z Tobą w tych ciężkich chwilach |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-28, 20:26 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysia5 napisał/a: | Aniutko -wielkie dzięki i proszę o dalsze wsparcie. |
Marysiu, możesz liczyć na moje wsparcie, dobre słowo, pocieszenie...mój telefon również znasz...u mnie znów ciężkie chwile, u Teścia wykryto guza trzustki, jutro ma operację, chcę wierzyć, że będzie dobrze, bo nadzieja umiera ostatnia, ale zbyt dużą mam świadomość jak cholernie trudny jest przeciwnik. Aż skóra mi cierpnie na myśl, że znów będziemy przechodzić przez to wszystko że drugi Tato będzie przechodził |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-03-15, 17:58 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysiu, trzeba zrobić RTG, żeby sprawdzić, czy nie doszło do patologicznego złamania, jak radzi Richelieu
Jestem z Tobą całym sercem... :( |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-07-15, 11:36 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysiu, przede wszystkim jak mąż teraz się czuje, jak wyniki, lepiej
marysia5 napisał/a: | Nie wiem jak to dalej będzie, czy jest jeszcze szansa na sutent ? |
to zależy, czy został czy też nie został wykluczony z programu terapeutycznego leczenia sutentem. Nic Wam nie powiedziano na ten temat?
marysia5 napisał/a: | Może ktoś mi podpowie czy można prosić o afinitor ? jeśli wyniki się nie poprawią? |
Aby dostać afinitor, też trzeba spełnić kryteria, podobnie jak przy kwalifikowaniu do leczenia sutentem.
marysia5 napisał/a: | Tak chcę mu pomóc ale często nie wiem jak najlepiej. |
pozdrawiam ciepło, odezwij się jak mąż |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-06-07, 08:51 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysia5 napisał/a: | jest dobrze - stabilizacja, wyniki krwi też dobre i mąż otrzymał 9-ty kurs sutentu. |
to bardzo dobre wiadomości
[ Dodano: 2013-06-07, 09:56 ]
marysia5 napisał/a: | Trochę mnie niepokoi wynik TSH ostatnio było 4,17 /norma0,400-4,000/, a teraz jest 11,000. Czy może się ktoś wypowiedzieć na ten temat, co to oznacza ? |
z tego, co się orientuję problemy z tarczycą są częstym skutkiem ubocznym podczas leczenia sutentem czy nexavarem. U mojego Taty też TSH było podwyższone, ale lekarz endokrynolog przepisał tacie eurytrox i po tym leku poziom tarczycy się ładnie wyrównał. Także wydaje mi się, że akurat tarczyca jest to sprawa do opanowania.
Pozdrawiam ciepło,
Ania |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-01-26, 20:18 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysia5, to już 6 cykl u Twojego męża i oby tak dalej A jak skutki uboczne Zaradziliście coś na pieczenie jamy ustnej U mojego Taty po pół roku leczenia nexavarem skutki uboczne zaczęły pomału ustępować, może u Was będzie podobnie Z całege serca Wam tego życzę Pozdrawiam,
Ania |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-14, 12:47 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysia5, to wszystko rzeczywiście jest bardzo ciężkie, mnie też niejednokrotnie serce pękało z żalu, rozpaczy i poczucie niesprawiedliwości. Podobnie było teraz, kiedy odmówili mojemu Tacie leczenia. Jednakże zawsze otrząsam się i idę dalej, bo wiem, że innego wyjścia nie ma, a każde niepowodzenie sprawia, że jesteśmy silniejsi. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i męża, walczcie! Skutki uboczne na pewno są okropne, ale w końcu i to się powinno unormować. Trzymam kciuki za wyniki tomografii i pozdrawiam serdecznie! Jestem z Tobą myślami. |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-20, 07:18 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysia5, życzę wytrwałości i siły dla Ciebie i męża i oczywiście powodzenia terapii. Nie mam doświadczenia odnośnie sutentu, ale wydaje mi się, że z tymi skutkami ubocznymi to chyba w miarę upływu czasu jest ich coraz mniej i są mniej dotkliwe, bo organizm po prostu przyzwyczaja się do zazywanych leków, przynajmniej takie doświadczenia mam z nexavarem. Pozdrawiam gorąco! |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-27, 07:13 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
marysia5, czy ta suchość przebiega razem z rogowaceniem skóry ? Jeśli tak to mojemu Tacie pomagają kremy z mocznikiem dostępne w aptece stosowane na przemian z natłuszczającym kremem z garniera. W krochmalu akurat Tato moczył stopy, później to wycierał i smarował natłuszczającym kremem. Krochmal nie ma zasychać na ciele, chodzi o to, aby moczyć w tej galarecie, bo to zmiękcza skórę, a potem wypłukać i wytrzeć do sucha ręcznikiem, nasmarować kremem. Życzę Wam wytrwałości, pozdrawiam. Anna. |
|