1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 10
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
anna53

Odpowiedzi: 208
Wyświetleń: 85357

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-29, 16:19   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Mnie robili PET kosci, anna
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-26, 08:28   Temat: Witaj !
U mnie jak wyszedł wynik scyntygrafii kości niepewny, to lek zalecił mi bad. Pet kości, annas
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-26, 00:19   Temat: Witaj !
Ja po zab.oper i zagojeniu ran, poszłam na chemię i tam już zostałam, czyli chodzę na kontrolę tylko do niego i on już wypisuje mi hormony itp, z chirurgiem nie mam nic już wspólnego. Na bóle w kościach dostałam scyntyg kości, rtg nie jest miarodajne, tylko w większych zmianach itp. Może jak byś poszła na kontrolę do chemika to by Ci dał na scyntyg
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-25, 23:13   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
A do jakiego lekarza chodzisz na kontrolę, chodzi mi o specjalizację, ktory ci wypisał rtg
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-16, 18:16   Temat: Kuna 13
Z tym wynikiem udaj się do lekarza który Cię prowadzi po zab. operacyjnym, ja po zab. operac. chodzę na kontrolę do lek chemika A TY idź do tego co Ci zlecał scyntygrafię kości tylko to ma być lek z onkologii, a nie zwykły ortopeda, annas
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-10-26, 09:23   Temat: Witaj !
Kurde !!!!
znalazłabym sposób aby zmienić lekarza, bo od jego podejścia do choroby dużo zależy, mój lekarz twierdzi, ze przyczynę znajduje się metodą eliminacji - jak nie to to to, anna
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-05-01, 12:35   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Ja też nie miałam umówionej wizyty lek, ale podeszłam pod gabinet lek i poprosiłam o chwile rozmowy i opow. jemu o moim problemie i ze nie mogę czekać az 3 m-ce jesli to jest przerzut, no i dał mi skier na badanie scyntgr kosci, a co do wyjazdu uważaj, aby nie nagrzewać słońcem, nawet gdy posmarujesz kremem, uwazaj na komary lub inne robactwo, anna

[ Dodano: 2013-05-01, 13:36 ]
nie czekaj az do planowej wizyty lek, tylko idź jak wrócisz nad morza
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-04-29, 22:56   Temat: Witaj Kuna 13 !
ja chcę się wypowiedzieć na temat skier. na badanie scyntygrafii kości,( miałam podobne zajście z moim lek. chemikiem, który dotychczas mnie prowadzi,) też zabolały mnie k. miednicy i tak było przez 3 dni, przy schylaniu sie np nad wanna lub w innych podobnych sytuacjach, poszłam za 3 dni do niego i powiedziałam mu co mnie zabolało, a dotychczas tego nie było. Nie za bardzo był przekonany, ale zapytałam czy gwarantuje mi, że tam nie zaczął się przerzut, nie był tego pewny, więc wydał mi skierowanie, dzięki Bogu okazało się to zmianami zwyrodnieniowymi. Ja bym na Twoim miejscu wystarała się o takie badanie, nawet szantażem dr, bo żeby nie było tak jak opisuje teraz na naszym blogu "Babina", poczytaj.
Jeżeli nic nie wskórasz, możne weź skier od innego specjalisty. Na Twoim miejscu nie pojechałabym na żadne morze dopóki nie wyjaśniłabym problemu, anna
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-01-09, 20:03   Temat: Witaj Kuna 13!
Ja po chemii piłam coca colę, nawet lekarz mi to polecił, po troszeczku tak sobie popijaj. A co do jedzenia kupuj to, na co masz w danej chwili ochotę, bo czekając, aż zachce Ci się jeść to będziesz miała kiepskie wyniki na następną chemię. Ja po skończeniu w danym dniu chemii , szłam z mężem na piechotę do najbliższego sklepu i kupowałam to na co miałam ochotę, ale to musiało upłynąć ok godziny po chemii. W domu też nie wszystko będziesz chciała jeść bo będą Ci przeszkadzać zapachy, po których będzie Ci się chciało jechać do "Rygi". Ja na drugi dzień po chemii, codziennie piłam świeżo wyciśnięte soki jednodniowe: marchew + seler, buraki + jabłko, grejpfrut, kupowałam je codziennie w sklepie spożywczym. Piłam tak do następnej chemii i zawsze miałam dobre wyniki przed następną chemią, pozdrawiam anna
anna53

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-10-20, 14:32   Temat: Witaj Kuna 13!
Moim zdaniem ten drugi lekarz ma rację, lepiej odczekać trochę czasu, te minimum 3-5 lat i wówczas zrobić rekonstrukcję. Na tym portalu były już panie co im zrobiła się wznowa w miejscu blizny, jak nie ma dojścia do blizny, to łatwo jest przegapić jakąś nie daj Boże wznowę! Zresztą mój lekarz daje mi 2 x do roku zrobienia USG blizny pooperacyjnej. Niech wypowiedzą się inni, czy mam rację, anna

[ Dodano: 2012-10-20, 15:36 ]
I jeszcze jedno ten lekarz ma racje co do dokładniejszego badania przed rekonstrukcją. ja miałam już 2 takie badania PET, skierowanie wypisał mi lek z Por. Onkolog.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron