1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: babazakolkiem - komentarze |
babazakolkiem
Odpowiedzi: 72
Wyświetleń: 33013
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-12-18, 20:59 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Dziekuje za słowa wsparcia, czuję się naprawdę OK, oby tak dalej.
Dziś jeszcze dobra wiadomość przed Świętami: udało mi się wywalczyć w sądzie coś, o co walczyłam od 4 lat!!!! Dotyczy to mojego synka, jego przyszłości Wyrok musi się jeszcze uprawomocnić, ale myslę, że taki już zostanie i to jest super wiadomość, to mi pokazuje że warto walczyć ile się da. Teraz, kiedy to jest uregulowane, mogę NAPRAWDĘ zająć się sobą zabezpieczenie synka było dla mnie najważniejsze. |
babazakolkiem
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-12-08, 14:20 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Dziś zaczęłam badania kliniczne. Dostałam lek. Emocje sięgają zenitu, nie jestem w stanie więcej napisać. Napisze więcej jak dojdę do siebie bo siedzę rycze i się cieszę:) pozdrawiam Was gorąco!! |
babazakolkiem
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-04, 20:40 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia! U mnie niestety mało różowo. Znów złapałam infekcję od dziecka, biore antybiotyk. Ale gorsza wiadomośc jest taka, że coś się dzieje z moim ramieniem, w okolicy stawu. Wcześniej czasami miałam taki lekki ból w rodzaju łamania na złą pogodę, jak ból reumatyczny. Dziś nagle pojawił się tam ostry ból, silniejszy, trwa sekundę czy dwie, ale przychodzi falami, raz co minutę, potem za 5 minut, potem za 3 minuty, potem za 10 minut, i znów za 3 minuty... i tak w kółko. Teraz trochę przeszło, ale czułam to całe popołudnie. Jest to silny ból i te kilka sekund kiedy trwa, odbiera mi koncentrację, rozprasza.
Niestety, jestem pewna że to przerzut. NIe ma złudzęń, ostatnią chemię wzięłam 18.8. a nowej jeszcze nie mam. Wciąż czekam na sygnał, kiedy mam się stawić na badania i chemię, ale to wszystko strasznie długo trwa, no i ciągle coś, a to przerwa świąteczna, a to teraz moja infekcja.
A ja odliczam dni i każdego dnia modlę się o telefon. Choroba niestety rozwija się.
Nie wiem, co mam robić z tym ramieniem, chyba nie ma sensu robić nic, bo w każdej chwili spodziewam się telefonu a z drugiej strony ciągle go nie ma. Czy brać tabletki p/bólowe? Czy to ma sens? Czy to trzeba naświetlić może? Czy czekać na tę chemię "lada dzień"?
Już sama nie wiem co robić. |
babazakolkiem
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-10-11, 21:05 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Dziękuje bardzo. |
babazakolkiem
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-10-11, 19:15 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Kontaktowałam się telefonicznie, to był zdaje się numer prywatny. Od jakiegoś czasu próby kontaktu bez rezultatu. Także mailowe. No nic, mam nadzieję, że u Pani Magdy wszystko w porządku po prostu... Stąd moje pytanie też tu na forum. Myślałam, że może ktoś wie, czy wyjechała czy coś?
Pozdrawiam Was ciepło. |
babazakolkiem
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-07-27, 18:06 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Dziś wydarzyło mi się coś kuriozalnego. Sama nie wiem co o tym myśleć.
Otóż znalazłam renomowany ośrodek w Polsce, centrum onkologii w Gliwicach. Na stronie internetowej "piszą" że poradnia zajmuje się m.in. (wklejam)
- konsultacje i konsylia onkologiczne dla chorych ze szpitali i przychodni całego kraju, objętych kontraktami z Narodowym Funduszem Zdrowia; (koniec cytatu).
Dzwonię, żeby się zarejestrować. Myślę, spakuję wszystko co mam, pojadę na konsultację lekarską.
Podczas rozmowy z rejestracją pani zebrała ode mnie wszystkie dane i w trakcie rozmowy wygadałam się, że jestem w trakcie chemii. A pani na to, że oni pacjentów w trakcie leczenia nie rejestrują.
Ja mówię, że chcę tylko rozmowy z innym specjalistą, który wypowie się na temat diagnozy, mojego stanu, leczenia, procesu, dalszych rokowań itd. A pani na to, że mogę ewentualnie porozmawiać z kierownikiem i on podejmie decyzję.
Połączono mnie z panią kierownik.
Opowiedziałam wszystko jeszcze raz. Pani kierownik niestety również spuściła mnie na drzewo, ale innym argumentem. Usłyszawszy diagnozę powiedziała mi, że nie ma sensu, żebym przyjeżdżała ponieważ w całej Polsce, czy w Gliwicach, czy w Poznaniu, czy w Nowym Jorku - wszędzie jest w tej chwili taki sam sposób leczenia tego raka.
Zatkało mnie.
Jeszcze chwilę z nią dyskutowałam, używała argumentów dodatkowych typu "musiałaby Pani przywieźć wszystkie papiery, musiała by Pani przyjechać tu do nas..." (WTF??!?!?!), ja na to, że jak trzeba to przylecę samolotem z dokumentami, przecież tu chodzi o moje życie i zdrowie, cena biletu PKP ma mnie powstrzymać?????
Ale pani trwała przy swoim, powtarzając, że szkoda mojego czasu i nie ma sensu żebym przyjeżdżała bo nic nowego nie usłyszę. Tak jak jestem leczona we Wrocławiu, to tak samo byłabym leczona w Gliwicach.
I teraz dwa aspekty tej sprawy.
1. W głowie mi się nie mieści, ze publiczna placówka, z moich podatków, odmawia mi rejestracji i wizyty u lekarza!!!! Jak to możliwe??
2. Pomijając formę spławienia mnie, użyte argumenty, czy faktycznie leczenie mojego rodzaju raka jest takie samo w PL i w Nowym Jorku, jak się wyraziła pani kierownik???
Ocenę pozostawiam Wam.
Tak się tylko chciałam wyżalić. Gdybym miała czas, siłę i energię, zgłosiłabym się z tym do telewizji chyba. No to jest jakieś kuriozum. |
babazakolkiem
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-06-14, 11:30 Temat: babazakolkiem - komentarze |
Dziękuje za rady dotyczące włosów, przemyślę to wszystko.
Trochę dziś jestem zmęczona, nadal zalatana, nie ma kiedy odsapnąć, bo zakupy, bo dziecko, bo to, bo tamto....
A od rana boli mnie łopatka, nie boli tylko tak jakby ćmi. I tak jakby pod łopatką. Boję się, że dzieje się tam coś niedobrego. |
|
|