Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
beata0970b
Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 68122
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-26, 17:13 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Kochani
Ewa zmarla 24.05 |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-09-09, 14:30 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj Marysiu
Ewa jest nadal w szpitalu, ale czuje się dobrze - lepiej.
Dializy znosi już dobrze , pozdrawia wszystkich jak tylko wyjdzie to się odezwie )
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-31, 16:30 Temat: :)) |
Ewa nie miała jednak usuniętej nerki , operacje odwołano - na razie zrobili tylko embolizację .
Dzisiaj już ma dializy.
Tylko tyle wiem z sms-a.
Przesyła również podziękowania za pamięć i zainteresowanie.
Pozdrawiam Beata |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-30, 16:43 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Ewa wczoraj odezwała się i napisała ,że dzisiaj rano będzie miała operację usunięcia drugiej nerki , która już nie pracowała i krwawiła ( z guza ??) miała bardzo wysoka kreatyninę ponad 9.Tak więc jest już po.
Wiem tylko tyle
Napisałam choć nie wiem czy Ewa by sobie tego życzyła,ale dużo osób na tym forum się o nią martwi więc myślę ,że nie będzie miała mi za złe.
Jak będę wiedziała coś więcej to się odezwę. |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-19, 07:14 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj Pstrysiu
Zgadzam się z aniutką w 100 %.
A może w Opolskim CO tez nie jest daleko.Może warto było by zapisać się tam do poradni i opowiedzieć jak wygląda Twoja sytuacja ,że nie masz teraz lekarza prowadzącego , a do W-awy jeździsz do profesora tylko na konsultacje.
Aż wydaje mi się nieprawdopodobne,żeby Ci nie pomogli ale wiem ,że może być inaczej - ale spróbuj.
Przecież to jest chore,żeby osoba w takiej sytuacji zaawansowania choroby musiała się zastanawiać jak tu dostać skierowanie na tomograf!!!!!!!!!!
Może warto spytać też Profesora jak będziesz na wizycie jak to organizacyjnie rozegrać, żebyś była dodatkowo pod kontrolą jakiegoś lekarza bliżej miejsca zamieszkania,może ma jakiegoś kolegę-znajomego , przecież oni jeżdżą na różne konferencje i na pewno niektórzy się znają.powiedz mu właśnie o takich sprawach jak badania TK i inne co masz wtedy zrobić i kto da Ci skierowanie???
Co do sutentu to na pewno musisz wziąć to opakowanie i wtedy w przerwie TK- może urolog dałby skierowanie ??
Życzę Ci dużo zdrowia i siły w swojej walce, wierzę że będzie dobrze , Trzymam kciuki i jakbyś chciała pogadać to dzwoń.
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-15, 13:54 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj Pstrysiu!!
Ja mieszkam w Poznaniu i leczymy się na Szamarzewskiego tam pewnie gdzie miałaś się udać.
Gdybyś więc potrzebowała jakieś pomocy w dotarciu lub noclegu to służę pomocą.
Pozdrawiam i trzymam kciuki |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-10, 13:33 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj Pstrysiu
Z tego co się orientuję ( my leczymy się w Poznaniu ) to rakiem jasnokomórkowym nie zajmują się wcale w WCO na Garbarach w Poznaniu ,tylko w Klinice Chemioterapii UAM na ul. Szamarzewskiego w Poznaniu.
A prof.Andrzej Mackiewicz jest z WCO i zajmuje się czerniakiem ( szczepionka )
061-854-95-54 to jest telefon do dyżurki lekarskiej na tym oddziale chemioterapii , lekarze są bardzo mili i na pewno odpowiedzą Ci czy leczą tym lekiem.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-10, 14:33 ]
Chyba ,że ten lek stosuje się jeszcze na inne rodzaje raka niż nerki?? |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-05-08, 07:19 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj As
Chciałam Cię troszkę pocieszyć ( choć każdy indywidualnie to przechodzi ).
Mój tata brał najpierw sutent 50 mg - 3 cykle cykle, a potem ze względu na zabieg który musiał przejść po drodze ( który był wynikiem brania sutentu ) miał przerwę.
I tak przez kolejne 3 cykle lek brał 67 dni ( powinien 84 tj.28X3) a nie brał 62 dni ( powinien 28 tj.14x2 ).Po badaniu kontrolnym nie było żadnej progresji.
Po tych 6 cyklach zmienili dawkę na 37,5 mg i od sierpnia 2011 bierze mniejszą dawkę i jak na razie wyniki są.
Z tego co pamiętam mama Wiki miała dłuższą przerwę w braniu sutentu i też nie spowodowało to większych zmian.
Myślę ,że lekarz wie co robi,u nas w szpitalu słyszałam o częstym odstawieniu leku na tydzień-dwa dla uregulowania parametrów.
Ja też się strasznie denerwowałam jak tata nie brał leku, ale jak widzisz nie było najgorzej.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-01-18, 07:21 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
witaj Pstrysiu )
Również trzymam kciuki za dobre wyniki ) Mój tata bierze sutent 10 cykli z przerwami .5 cykli 50 mg i obecnie 30 mg.Przez ten czas , czyli 15 m-cy wszystkie 3 guzki na nerce ani się nie zmniejszyły ani nie urosły, ale nie pojawiły się też inne.
pozdrawiam serdecznie |
|