Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
beata0970b
Odpowiedzi: 211
Wyświetleń: 119539
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-30, 13:47 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Marysiu super
U nas tez jest ok , wyniki krwi dobre i zaczynamy 21 cykl.
A TK mamy 30.04
Pozdrawiam serdecznie |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-01-05, 23:05 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Witaj Marysiu
Super ,że dajecie radę i wyniki ok .Tata zaczął 19 cykl a 4 lutego ma tomograf,więc zobaczymy....
U nas skutki oboczne też są b.silne bóle kości są tak mocne ,że ledwo tata chodzi , szybko się męczy.W przerwie jest zdecydowanie lepiej.No i silne biegunki a teraz doszedł od dwóch miesięcy mocny ból gardła.Ale aby tylko tak było to będzie dobrze.Nie musi być lepiej ,żeby tylko nie było gorzej.
Pozdrawiam i życzę samych lekkich i miłych chwil |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-27, 07:04 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Witaj Marysiu:)
W dwutygodniowej przerwie w braniu leku skutki uboczne ustępują i już po tygodniu jest dobrze ( tak jest u nas ).Jak poczytasz w różnych wątkach każdy ma inne sposoby na stopy i ręce.My moczymy w emoliantach i smaruje tata maścią do pielęgnacji wymion.Jest też taka maść o której ktoś tu pisał z mocznikiem , tez ja kupiłam i tez tata używa.Mój tata robi tylko zasadniczy błąd-używa dopiero jak już mocno zaczyna coś się tam robić i wtedy niestety trudno załagodzić te objawy.
Nie bądź smutna naprawdę można się przyzwyczaić do tych objawów i tak sobie poukładać pewne sprawy ,że można normalnie funkcjonować.
Najważniejsze żeby lek działał. Czytałaś jak pisał Jermal,że tęskni za tymi objawami.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki
U nas też w tym cyklu skutki uboczne są dużo silniejsze - ale tata już nie narzeka bo wie ,że może być jeszcze gorzej. |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-13, 06:53 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Marysiu
Myślę,że ból ramion może być od sutentu.Mojego tatę też bolały i bolą kości,nogi,ramiona.
raz mniej ,raz bardziej , a czasami jest lepiej.Jak się rozchodzi to jest dobrze,ale jak ma wstać z łóżka albo fotela to jak " staruszek ".
Oczywiście musisz być czujna , ale myślę że to od leku.
Pozdrawiam Was i ściskam. |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-06-08, 18:49 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Witaj Marysiu
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i męża.
TK przy sutencie robi się co 2 cykle.A skutki uboczne są rożne od zewnętrznych - widocznych tzn,zółtej cery i białych włosów,przez zmianę parametrów krwi,po złe samopoczucie,biegunkę,bóle kości itd.
Pewnie o tym wszystkim wiesz.Teraz wydaje Ci się to trudne i nie do opanowania , ale jeśli tylko będzie poprawa w TK to wiesz mi da się z tym żyć i funkcjonować w miarę normalnie.Minimalizuje się skutki uboczne rożnymi lekami,maściami.
Zobaczysz będzie dobrze Początki zawsze są trudne
[ Dodano: 2012-06-08, 19:56 ]
Marysiu
Hemoglobina męża nie jest taka zła, a 14 może miał w innej jednostce g/dl a nie w mmol/l
Norma dla mężczyzn :13-18g/dl lub 8,0-11,1 mmol/l
Nam pomagała sok z buraka i tabletki z buraka. |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-05-13, 20:24 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Marysiu , wysłałam prywatną wiadomość pa |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-05-10, 21:28 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami do płuc |
Witaj Marysiu
Rozumiem co przechodzicie i jest mi strasznie Was żal bo sama to przechodziłam.Też czekaliśmy,jeździliśmy,dzwoniliśmy,pytaliśmy-to były trudne chwile dla wszystkich.
Musisz mieć dużo siły żeby wspierać męża.Ja jeździłam w imieniu taty do lekarzy, chyba było mi łatwiej w tym się odnaleźć.Tata potem podpisał tylko zgodę na leczenie.
Żeby przyspieszyć robiliśmy TK prywatnie z dnia na dzień i po dwóch godzinach mieliśmy płytę i opis.
Trzymam kciuki i wierzę że się wszystko dobrze skończy.
Pozdrawiam serdecznie. |
|