1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz nerki z przerzutami do płuc (?) |
benio.pl
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 13951
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-04-05, 21:01 Temat: Guz nerki z przerzutami do płuc (?) |
Myślę, że mieliscie dużo szczęścia podejmując decyzję o leczeniu u profesora Szczylika. To jest duża szansa na poprawę i przedłużenia życia. Mnie rodzina w październiku 2009 roku, w bólu i ledwo trzymającego się na nogach dostarczyła do renomowanej placówki onkologicznej. W opisie dokumentacji stwierdzono "pacjent skołowany, brak kontaktu, źródłem informacji jest żona". Stwierdzono hipercalcemię, kreatynika 5,6, wyniki krwi złe. Po czterech dniach wypisano mnie z zaleceniem kontaktu z przychodnią nefrologiczną w celu ustabilizowania pracy nerki (sic?) i wskazaniem udania się do oddziału tarakochirurgii celem nakłucia jamy opłucnowej . Piętro wyżej w tej placówce znajduje się oddział tarakochirurgii. Do specjalisty w przychodniach są długie terminy. Ale po rozmowie z lekarzem nefrologiem już następnego dnia leżałem na oddziale nefrologii. Mniej więcej w tym samym czasie skontaktowałem się z profesorem Szczylikiem na Kawczej. Rady, zalecenia, kontakt bardzo mi pomogły, dzięki temu jak i tzw chemi niestandartowej dostałem już 18 miesięcy drugiego życia. Mogę siebie okreslić jako fana profesora Szczylika. |
benio.pl
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-03-01, 21:09 Temat: Guz nerki z przerzutami do płuc (?) |
Jak wyjdzie że to nowotwór złośliwy, to można się zastanawiać jak pomóc. Jak niezłosliwy, to pomoc będzie niepotrzebna. Teraz to modlitwa jest potrzebna, żeby wyszło to drugie. |
benio.pl
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-03-01, 03:43 Temat: Guz nerki z przerzutami do płuc (?) |
Ida,
szanse są duże. Po pierwsze, ważny będzie wynik histopatologiczny po operacji nerki.
Po drugie, termin, jak najszybszy leczenia chemią. Jest już duża grupa leków przedłużajacych znacznie życie, często o kilka lat. Przeczytaj wątek pixi, tam jest wiele informacji, ktore pomogą Ci podjąć własciwe decyzje. |
|
|