1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rozpoznanie C38.4 co dalej |
bogdusia
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 11485
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-03-13, 20:07 Temat: rozpoznanie C38.4 co dalej |
Ja tylko dodam że czasem warto posłuchać chorego, ja też chciałam walczyć o swoją mamę , aż w pewnym momencie powiedziała dajcie mi spokój. Na początku byłam zła na mamę. Teraz wiem że dobrze zrobiłam dając jej spokój z kolejnymi wizytami , badaniami.
Te ostatnie miesiące były cudowne mimo ogromu wyrzeczeń, trudnych chwil, nerwów.
Trzeba uszanować wolę chorego, on wie co jest dla niego odpowiednie. Bo tylko on wie jak się czuje.
Trzymajcie się dzielne dziewczyny.
[ Dodano: 2017-03-13, 20:09 ]
Czas, rokowania hm życie i tak napisze swój scenariusz. |
bogdusia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-11-21, 20:28 Temat: rozpoznanie C38.4 co dalej |
Proponuję jeść produkty płynne i półpłynne, zmiksowane jak dla niemowląt, bez dodatku ostrych przypraw. Małymi porcjami (małą łyżeczką) mniej a częściej.
W aptece kupisz nutridrinki.
Wspaniałym dodatkiem do zup żeby pyły bardziej treściwe jest kasza gryczana (Krakowska)
ja gotowałam mamie zupy z jej dodatkiem zamiast ziemniaków. Kaszka jest drobniutka,
delikatna i fajna w smaku. Z jej dodatkiem można ugotować zupkę mleczną zamiast kaszy mannej. U nas kiedy mama nie mogła przełykać większych kęsów była wybawieniem.
|
bogdusia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-03-18, 17:32 Temat: rozpoznanie C38.4 co dalej |
Zapraszam na mój wątek. |
|
|