1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
cleo33
Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 55405
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-24, 08:22 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
guzia napisał/a: | zastanawiam sie dlaczego lekarze nie zalecili tacie tego badania |
Generalnie takie są standardy , że wykonuje się bezpośrednio przed podaniem cytostatyków.
Moglibyśmy sobie sprawdzic czy wszystko jest w porządku,lecz jak cięzko jest naszym chorym wytłumaczyć
guzia napisał/a: | tato nie będzie teraz jeździł cyt. na "żadną morfologię", lekarz powiedział mu że zrobią przed kolejna chemia i on tego sie trzyma.......ręce mi opadły |
Rozumię ,mój tato był również takim uparciuchem,musiałam kombinować, lawirować czasami posuwałam się do kłamstewka aby go nakłonić na jakiekolwiek dodatkowe badania
Tato trzymał się ściśle tego co zalecił lekarz i koniec |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-24, 07:33 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
Może mu wytocz taki argument ,ze jezeli przyjedzie na chemię a okaże się że krew jest zła pojedzie z kwitkiem
A czas pędzi
Pozdrawiam. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-23, 08:21 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
Rozumie ,oczywiscie, ale może jakoś udało by się jednak przekonać tate?
Zawsze gdyby było coś nie tak, można by przed nastepnym kursem poprawić. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-23, 07:14 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
guzia napisał/a: | czytałam że po 7 dniach od podania chemii powinna być zrobiona kontrolna morfologia ale o tym lekarz też nam nie powiedział |
Zazwyczaj sprawdza sie aby miec pewność czy mozna bedzie podac następny kurs chemi.
[ Dodano: 2012-01-23, 07:15 ]
Możecie prywatnie ew zrobić. |
|
|