1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jajnika zaawansowany |
fraszka33
Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 39736
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-09-02, 11:48 Temat: Rak jajnika zaawansowany |
Witaj
Przy nastepnej chemii zgłoście, że kteonal nie działa, poproście o inny lek.
Ja też dostałam ketonal, pomagał tylko trochę, potem już nie prosłam o zadne leki bo ból trwał tylko kilka dnia a po każdej chemii był lżejszy.
Pozdrawiam serdecznie:) |
fraszka33
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-08-30, 16:27 Temat: Rak jajnika zaawansowany |
Ja tak miewałam po chemii i teraz mam zupełnie inna kombinacje i też mam wypieki.
Jesli nie ma duszności ani innych niepokojących objawów to nie ma powodów do paniki:)
Pozdrawiam |
fraszka33
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-08-30, 10:35 Temat: Rak jajnika zaawansowany |
Witaj
Twoja mama dostała standardową chemię pierwszego rzutu opartą na związkach platyny.
Mogę napisać, że ja bardzo dobrze znosiłam tą kombinacje pomijająć bóle kostne.
Duży apetyt to oczywiście po sterydach:)
Po podaniu neulasty mogą wystąpić objawy grypoodobne. Ja nie mam żadnych objawów uboczych.
Trzeba też pamiętaą aby jak najwięcej pić:)
Pozdrawiam serdecznie:) |
fraszka33
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-08-28, 19:18 Temat: Rak jajnika zaawansowany |
Witaj
Informacja nie jest najlepsza bo to 4 stadium ale jak przeczytałam,że lekarz planuje wprowadzić bevacizumab czyli avastin to jest bardzo dobrze. Jest to bardzo dobry lek na rozsianego raka jajnika. Ja go w tej chwili przyjmuje i jest regresja.
Pozdrawiam |
|
|