Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
fraszkaxxx
Odpowiedzi: 71
Wyświetleń: 27034
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-25, 22:25 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczko - na pewno masz wewnętrzne szwy rozpuszczalne - przecież nikt nie zdjąłby Ci szwów 2 dni po operacji i nie wypuścił do domu
co do letroxu to nie wiem, ja biorę euthyrox, ale przecież Twój organizm przeszedł dużą rewolucję i masz prawo mieć ogromne wahania hormonalne, które mogą trądzik wywołać |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-25, 18:29 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczko, zapomniałam Ci napisać, że do przemywania (psikania) najlepszy jest Octenisept (w aptece), 2 razy dziennie |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-25, 13:04 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
Karolino, kiedy Ty miałaś operację, ja pływałam w Morzu Czerwonym i oglądałam rybki pod wodą - w ogóle nie miałam pojęcia, że po powrocie z Egiptu tak szybko znajdę się w innym świecie i że w ciągu następnego roku stoczę taką walkę - w życiu bym nie podejrzewała, że tak się stanie :(((
a o stripach w aptece i tak dowiedziałam się ze dwa tygodnie temu, kiesy mąż rozciął sobie czoło o szafkę kuchenną i zalał krwią siebie i pół kuchni - jeszcze w życiu tak szybko do apteki nie jechałam )) |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-24, 22:04 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczko - blizna goi się nawet do roku - musisz o tym pamiętać (zwłaszcza w środku), musisz się oszczędzać, nie dźwigać, nie opalać blizny
w aptece dostępne są stripy (paski ściągające bliznę) - jeśli boisz się, że szwy zostały zdjęte za szybko i boisz się, że blizna Ci się rozejdzie, możesz je przykleić (pionowo do rany) na kilka dni - poczujesz się pewniej
spokój i dużo wypoczynku to najlepsze teraz dla Ciebie, więc korzystaj z nich - im więcej, tym lepiej ) |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-24, 21:35 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczko, ale masz śliczną malutką bliznę
i w ogóle nie wygląda jak blizna kilkudniowa !!!!!
mam nadzieję, że czujesz się dobrze i dochodzisz do siebie po operacji |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-21, 19:59 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
o, jakie super wieści koteczko !!!!!!
najgorsze już za Tobą !!!
PS. A mnie nie dziwi krzyk w sprawie pójścia do toalety, ja musiałam po obu operacjach leżeć i nie wstawać :(((
Jako najgorsze właściwie pamiętam te chwile, kiedy czułam, że potrzebuję zrobić siku i nie potrafię zrobić tego do basenu - to mój największy pooperacyjny koszmar :((( |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-15, 19:13 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
Elu - zgadza się, nerw może zostać uszkodzony wszędzie
Ale w Szpitalu Onkologicznym lekarze mają większe doświadczenie z operowaniem chorej tarczycy, z umiejętnym jej wycięciem w całości, czasem zostawieniem przytarczyc (choć to nie reguła) i z zachowaniem właściwego marginesu chirurgicznego
Mają po prostu większe doświadczenie z leczeniem operacyjnym nowotworu |
fraszkaxxx
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-15, 15:31 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
witaj koteczko na forum
przykro mi, że dołączyłaś do osób chorujących na nowotwór tarczycy :(
mam pytanie, bo może niedokładnie zrozumiałaś swoją lekarkę - czy lekarka polecała Ci szpital MSW w Warszawie do zrobienia operacji, bo może miała na myśli konkretnie Centrum Onkologii w Warszawie, mające największe doświadczenie w leczeniu onkologicznym (oczywiście chodzi o to, by chirurg przeprowadzający operację był doświadczony i miał pewną rękę, ale ważne jest to żeby miał doświadczenie nie tylko w usuwaniu tarczycy, ale w usuwaniu tarczycy z nowotworem) - w leczeniu chirurgicznym najważniejsze jest, aby całkowicie usunąć tarczycę z odpowiednim marginesem chirurgicznym |
|