1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Carcinoma planoepitheliale keratodes G3 |
gaba
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 19885
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-28, 13:29 Temat: Carcinoma planoepitheliale keratodes G3 |
No to ja bym poszła do tego co się podpisał pod wynikiem, powiedziała że rozważam konsultację na zewnątrz i co tu dokładnie ma być. Radiolodzy piszą szybko, nie czytają tego co napisali i później reszta ma się domyślić (bo przecież dla nich to oczywiste). |
gaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-28, 12:47 Temat: Carcinoma planoepitheliale keratodes G3 |
No to powtórzę, tyko operacja (u chirurga którego nie przeraża złe umiejscowienie), tak czy inaczej konsultacja u kogoś dobrego to konieczność (50 lat mój Boże). Przeczytaj uważnie drugie zdanie opisu, czy czegoś tam nie opuszczono? |
gaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-28, 12:34 Temat: Carcinoma planoepitheliale keratodes G3 |
Nie, bo nie znasz dokładnych wymiarów guza, nie wiadomo czy węzły są zajęte przerzutami czy tylko odczynowe, nie wszystko sprawdzono pod kątem przerzutów. Poczytaj sobie inne historie tutaj, szanse na dłuższe przeżycie mają tylko ci zoperowani, to co możesz zrobić to postarać się żeby ojciec trafił do chirurga dla którego jest to rutynowa operacja robiona parę razy w tygodniu. To młody człowiek, a właśnie w tym "głupim okresie" i na samym początku roku jest jakby mniejsze obciążenie i łatwiej coś wychodzić. Ja mogę tylko powiedzieć że najlepsze chirurgie są w Krakowie i Warszawie na Płockiej, nie mam niestety namiarów. |
gaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-28, 12:05 Temat: Carcinoma planoepitheliale keratodes G3 |
Nie TNM opisuje wielkość guza, przerzuty do węzłów i dalsze, G3 opisuje właściwości samych komórek nowotworowych. TNM ma większe znaczenie przy rokowaniu, ale jest możliwe dopiero po pogłębionej diagnostyce. |
|
|