1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Moje nowe życie |
gaba
Odpowiedzi: 68
Wyświetleń: 24085
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-18, 21:12 Temat: Moje nowe życie |
Daleka byłam od dawania komukolwiek po uszach, powodowała mną czysta ciekawość. Uznałam że warto zapytać Ciebie bo sama przyznałaś się do wątpliwości. Ja jestem osobą do obrzydliwości racjonalną i nie wierzę w jakiekolwiek oddziaływanie na dorosłego człowieka. Po prostu od niektórych uciekam, a z resztą nawet jak się nie zgadzam to nie próbuję przekonywać, nie jesteśmy jednakowi i nie mamy obowiązku być jednomyślni. Pozdrowienia |
gaba
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-17, 23:17 Temat: Moje nowe życie |
Klucz tkwi w tych słowach "nikt na tym nie skorzysta" . Bo adresat odczuje przykrość, ale nie zmieni się od jednego incydentu. Ale co odczuwa nadawca, to mnie interesuje. |
gaba
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-17, 22:44 Temat: Moje nowe życie |
Wiesz, chyba muszę wytłumaczyć moje zaciekawienie. Przeżyłam ciężko drobny incydent który do dziś usiłuję zrozumieć i dlatego Cię zapytałam.
To było tak: Spierałam się z lekarzem, on swoje, ja swoje, zwykła sprawa i nagle sekretarka się włączyła do dyskusji i zaczęła mnie pouczać, lekarz próbował ją dyskretnie uciszyć, ale ona się nie dała i wypaliła: "Bo pani mnie denerwuje" No i ja teraz usiłuję zrozumieć dlaczego ludzie których coś zdenerwuje/zbulwersuje, uzewnętrzniają te swoje odczucia w sytuacjach nazwijmy to "wątpliwych". Miałaś przecież wątpliwości, a jednak postanowiłaś napisać bo Cię to zbulwersowało. Rozumiem dlaczego Cię to zbulwersowało, ale nie mogę zrozumieć dlaczego to uzewnętrzniłaś, przecież w życiu codziennym staramy się nie mówić wszystkiego co nam przyjdzie do głowy, raczej przemilczamy myśl że koleżanka znowu się skrzywiła słysząc nasze radio.
Pozdrowienia |
gaba
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-16, 22:23 Temat: Moje nowe życie |
KlaWik, ale dlaczego czułaś potrzebę skrytykowania kogoś kogo nie rozumiałaś? |
|
|