Autor |
Wiadomość |
Temat: problem z prezentem |
harpiatoja
Odpowiedzi: 111
Wyświetleń: 43213
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-22, 22:17 Temat: problem z prezentem |
gaba napisał/a: | rezent to jest coś dla mnie, najlepiej coś drogiego i luksusowego (względnie)na co mnie by było szkoda forsy, a tak kupione, jest i używam trochę luksusu. |
Ja tez się z tym zgadzam. I również nie toleruję prezentów AGD. Jak tu cieszyć się z patelni? Gdybym dostała taki prezent od męża z pewnością bym jej użyła nawet natychmiast. I to na pewno nie do smażenia Nigdy nie kupowałam nikomu skarpetek, majtek itp. I sama też nie chcę tego dostawać. Lubię prezenty-niespodzianki. Podarunek nie musi być przecież drogi, żeby sprawił przyjemność. Choć nie pogniewam się na "odrobinę luksusu"...Tak mnie w ostatnie święta zaskoczył mój mąż; od dawna marudziłam, że on i córka mają swoje komputery. Ja musiałam zawsze się któregoś prosić, żeby skorzystać. No i wymarudziłam, laptopa pod choinkę To mój najdroższy i najbardziej udany prezent w życiu. Do teraz się z niego cieszę... |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 21:09 Temat: problem z prezentem |
Finlandia napisał/a: |
E tam. W tym celu powinien iść do Starbucksa ze swoim Ipadem i czytać e-booki popijając latte grande. |
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Finlandia: 2011-12-21, 21:10 ]
No co! Ja tak robię i jestem fajna!
|
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 21:01 Temat: problem z prezentem |
JustynaS1975 napisał/a: | harpiatoja, zadawaj jak najwięcej pytań i proszę o wyjaśnienia. Bo ja w ogóle takiego e-papierosa nie potrafię sobie wyobrazić |
No, to też właśnie pytam...Ja też nie wyobrażam sobie takiego papierosa. To prawda, przemknął mi się czasami jakiś osobnik (zwykle płci męskiej) z czymś dziwnym w paszczy. I to coś ledwo przypominało papierosa, nie dymiło, nie śmierdziało...A dumny posiadacz całą swoją postacią mówił: patrzcie na mnie, jestem trendy! Czy takiego papierosa czymś się ładuje, czy tylko ssie (bez skojarzeń proszę). Mąż mi właśnie podpowiedział, że e-papieros to "aplikator" nikotyny, coś jak wódka w...czopkach |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 20:27 Temat: problem z prezentem |
Anelia napisał/a: | harpiatoja, pali się jak zwykłego papierosa ma inny smak i jest cięższy od normalnego papierosa. Ceny są przeróżne. |
Ale przecież to nie dymi, to co się wdycha? Wydaje mi się, że oprócz nikotyny dla palacza także dym jest ważny(przepraszam, nigdy nie paliłam-stąd te pytania "blondynki" ) |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 20:01 Temat: problem z prezentem |
Anelia napisał/a: | o jakimś czasie kupiłam innego e-papierosa. Zdecydowanie lepszy. Kosztował około 180 złoty. |
E-papierosy różnią się w cenie (dość znaczna jest ta różnica jak sama napisałaś), ale czym jeszcze? Jak to w ogóle się "pali"? |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 19:43 Temat: problem z prezentem |
akos6 napisał/a: | no tego nie przewidziałam... ale może to chociaż zdrowsze będzie.... |
Zdrowsze na pewno, ale czy Twojemu mężowi to "zasmakuje"...Życzę, aby tak. Ile Cię kosztował ten prezent jeżeli można wiedzieć? Ja się także interesowałam swego czasu zakupem e-papierosa. Ale kiedy usłyszałam opinię o powyższym z ust męża, nie dowiadywałam się już o cenę |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 19:31 Temat: problem z prezentem |
Akos6- uważaj, żebyś z tym e-papierosem nie nabiła się sama w butelkę jak ja z zakupem fajki No bo nowa pasja nieco kosztowna się zrobiła... |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-20, 20:17 Temat: problem z prezentem |
No i proszę, teraz wiem co się Wam dziewczyny marzy w prezencie |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-20, 19:57 Temat: problem z prezentem |
Kto mi tu do licha zmienia temat mojego, bardzo poważnego wątku?!
Iwka3219, Twoje kreatywne pomysły są świetne. Jednak trza do nich czasu (np te kolaże)a u mnie z tym kruchutko; nie wiem nawet jak zdołam rozciągnąć czas i przygotować wszystko na święta jak się należy... Dlatego zmuszona jestem do pójścia na "łatwiznę". A tak nawiasem mówiąc-dokupiłam jeszcze kufel, na którym namalowany jest proces ewolucji człowieka(no Wiecie, od małpy począwszy aż do człowieka właściwego ). Z tym, w tej "wersji" ewolucji dodano jeden malutki element-rosnący mięsień piwny... |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-19, 16:08 Temat: problem z prezentem |
małgosia_43 napisał/a: | Co Wy piszecie - kapcie jak najbardziej zawsze i wszędzie- przesąd mówi, że jak się daje kapcie pod choinkę osobie, to ona będzie posłuszna przez cały rok |
No, że też ja wcześniej na te kapcie nie wpadłam...
No właśnie, niech jakiś pan się wypowie na temat prezentów. Serdecznie zapraszamy. I obiecujemy, że nie będziemy rzucać kapciami, prawda dziewczyny? |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-18, 20:29 Temat: problem z prezentem |
Zoja 62 napisał/a: | Gorzej z PiW....kompletna kaplica! Czy faceci muszą na starość dziecinnieć? Aż nogami przytupuje na prezenty! Aż mam ochotę zapakować mu ozdobną rózgę. |
Na starość? Oni są dziecinni całe życie. A z tą rózgą niezłe... Powiem Ci tyle: im starsza d...tym bardziej dziecinna. "Chłopców" dotyczy to w szczególności. Patrzeć, jak szybko pochłaniają kolacje wigilijną (ukradkiem zerkając pod choinkę), żeby dorwać się wreszcie do prezentów...bezcenne!!!
iwka3219, super przepis, dobrze wiedzieć, że Masz takie barmańskie doświadczenie. W razie czego przed Sylwestrem podasz pomocną dłoń?
[ Dodano: 2011-12-18, 20:30 ]
JustynaS1975 napisał/a: |
Taką na co najmniej 1,5 m długą, myślę, że czarna to odpowiedni kolor, rękojeść, dobra w uchwycie, ładnie ozdobiona, na drugim końcu ładnie wysadzona małymi kryształkami. |
O, właśnie tak |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-18, 18:49 Temat: problem z prezentem |
iwka3219 napisał/a: | Ja popijam dzis zakupiony gin , co by mi praca lzejsza byla - ehh pisze prace nt. Warszawy a gl. Stefana Starzynskiego i sie skupic nie moge |
Po ginie też raczej nie mogłabym się skupić
Dlaczego zazdrościsz? Nie Masz nikogo do obdarowania? |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-18, 18:36 Temat: problem z prezentem |
iwka3219 napisał/a: | Zdradzisz nam ta tajemnice |
Tak troszkę się boję, bo małż wie, że często bywam na tym forum i jeszcze podpatrzy. Ale niech tam...Nic oryginalnego. Zakupiłam irlandzką 12-letnią whisky , a w zamyśle na dokładkę fajną zapalniczkę, albo dobrą wodę kolońską. Albo i to i to, zależnie od kosztów. Niech ma rekin |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-18, 18:23 Temat: problem z prezentem |
Anelia, z tym sprzętem do robienia brzuszków, to chyba byłby bezużyteczny prezent (chyba że sama bym używała). Mój luby już ma brzuszek mięśniem piwnym zwany... i kiedy ostatnio zmobilizowałam go do ćwiczeń na jednym brzuszku się skończyło. A nazajutrz...zakwasy
Ale, ale w tajemnicy Wam napiszę, że coś kupiłam i jeszcze jedno mam w planie |
harpiatoja
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-17, 23:08 Temat: problem z prezentem |
O kurcze, ale się porobiło...Gdybym miała wór z prezentami, pełen by był zdrówka dla Was!!!
I tego wszystkim życzę najbardziej
[quote]Książka to zawsze dobra rzecz, oczywiście, o ile ktoś w ogóle czyta, czy choćby używa (poradniki, słowniki) książek.
To samo z płytą, czyli muzyką.
Musiałabyś przejrzeć te książki z fantastyki, może jest tam więcej książek jakiegoś autora, czyli ulubionego i wtedy może jeszcze jakiejś książki w tym zestawie nie ma.
Jak to jest fantasy, a nie SF (popatrz dokładnie), to zdarzają się takie różne gadżety, np. figurki, koszulki z nadrukami. Są jeszcze gry RPG, które lubią miłośnicy fantasy - karciane, planszowe, ale dosyć drogie, zależy która.
Ja akurat należę do miłośników SF , ale coś tam wiem o zamiłowaniach ludzi z fantasy.
Może nie ma książki serwisowej do tej Hondy, a taką można gdzieś znaleźć?
Zdaje się, że wydawnictwo WKŁ ma najlepsze do samochodów.
No i jeszcze te gry komputerowe - tu można połączyć fantastykę i gry komputerowe, można rozejrzeć się za jakimiś nowościami. A Wiedźmina lubi, czytał, ma grę?
Może jeszcze dobry film SF na DVD albo Blu-Ray, jeśli macie?
A może potrzebna mu większa karta pamięci do aparatu cyfrowego albo komórki?
Pokrowiec na telefon, futerał na aparat foto, jeśli ma?
Jeśli interesuje się fotografią i ma aparat typu lustrzanka, to też można by było kupić filtr efektowy, pierścienie pośrednie itp.
Viola, na prawdę Masz masę pomysłów Małż lubi zarówno SF, jak i fantasy, Wiedźmina zna, jest posiadaczem wszystkich części. Grę także, a film jest wg niego do...no Wiecie do czego...Komórkę nosi w kieszeni i nie toleruje "pończoch". Filtry i futerał do lustrzanki już ma dawno. Może faktycznie coś z gier, tylko co?
Viola, Ty oblatana jesteś w tej tematyce, może coś polecisz? A co Wy kupujecie swoim panom?
A z tą taśmą to świetny pomysł, ale raczej dopiero po kolacji |
|