1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak długo mama będzie się tak męczyć? |
jonskae
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 35299
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2013-07-26, 10:45 Temat: Jak długo mama będzie się tak męczyć? |
RACZYSKO TO PASKUDNA,PODSTĘPNA,ZDRADZIECKA CHOROBA.
Jak można tak cierpieć,tyle wytrzymywać. |
Temat: Jak długo mama będzie się tak męczyć? |
jonskae
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 35299
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2013-07-26, 09:16 Temat: Jak długo mama będzie się tak męczyć? |
Dzień dobry.Chciałam opisać historię mojej mamusi.Może ktoś mi poradzi co robić.
Mama choruje od 2 lat a raczej leczy się od 2 lat bo lekarze mówią,że choruje na raka jajnika od kilku lat.
Przeszła 2 operacje,wybrała kilka schematów chemii,teraz jest już pod opieką hospicjum.
Przyklejamy plastry 50,robimy zastrzyki p.bólowe i p.wymiotne,co 2 dni podłączamy kroplówki,mimo to mamusia bardzo źle się czuje,bardzo schudła,jest słaba,wstaje tylko do łazienki.Często przysypia,mówi dziwne rzeczy przez sen.Zbierała się jej woda,była kilka razy odbarczana ale teraz już wody nie ma tylko mega wielki guz który rośnie jej w brzuchu. Nogi puchną,leki już nie pomagają.Pije lodowatą wodę,troszkę nutri drinków i czasem jakąś zupkę.Wymiotuje często nawet co 2 godziny,różna treścią zazwyczaj zielonkawą.Wczoraj już mi powiedziała że chce umrzeć.Co jeszcze można zrobić.Bardzo proszę o pomoc.Czy już naprawdę niewiele czasu nam zostało ? |
|
|