Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
k_r_y_s
Odpowiedzi: 151
Wyświetleń: 46444
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-04-25, 06:04 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Tobie też Ula dziękuję za wsparcie, mnie to też niestety czeka tylko kiedy.....ważne że tata nie cierpi, niestety taki rak to wyrok tylko głupia nadzieja każe nam wierzyć w cuda, głęboki oddech i trzeba żyć dalej, czas leczy rany, ojca straciłem jak miałem 8 lat i teraz chora mama..... Myślami jestem z Tobą. |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-04-23, 20:33 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Ciężka noc przed Tobą Ula....jak nie najcięższa, trzymaj się |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-03-15, 21:00 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Lekarz z HD powinien przysłać do taty rehabilitanta, do mamy przychodzi i ćwiczy z nią dwa razy w tygodniu po dwie godziny, kategoryczny zakaz brania dexamethazone, zamiast pomóc narobił tylko szkód, mama czuła się jak na haju, widziała jak za mgłą, rzucało nią na boki i chodziła otumaniona, ręka wraca do sprawności, czuje mrowienie i nie opuszcza już przedmiotów, niesamowita poprawa fizyczna i od razu psychiczna, odzyskuje siły ma chęć do sprzątania i robienia sobie posiłków, dziwne skąd taka poprawa, mam nadzieję że to nie będzie chwilowe. |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-02-24, 08:50 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Ulax zostawiłem Ci wiadomość na priv |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-02-22, 09:02 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Zastanówcie się czy na miejscu chorego chcielibyście się dowiedzieć że macie raka mózgu i zostało Wam kilka miesięcy i to przy dobrych wiatrach ? Taka osoba załamie się momentalnie, wie że umrze i to ma jej pomóc? Po co ta wiedza choremu, za jakiś czas straci świadomość, przestanie nas poznawać, zapadnie w śpiączkę. Niech wykorzystuje te dni maxymalnie jak się da z rodziną z nadzieją że wyzdrowieje a nie umrze. Sprawy przyziemne już dawno powinny być załatwione, teraz chory i tak już nie funkcjonuje normalnie a obarczanie go urzędami jest tylko udręką i sygnałem że coś jest nie tak. To tylko moje zdanie a mama ma nadzieję że wyzdrowieje a nie umrze i to jej daje siłę.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2018-02-22, 14:04 ]
Myślę, że nie ma sensu dalej rozważać tematu mówić/nie mówić, każdy musi sam podjąć decyzję co zrobić i każdy ma prawo do własnego zdania. Odpowiem Ci tylko na Twoje pytanie, TAK chciałabym osobiście wiedzieć na co jestem chora i ile czasu mi zostało.
pozdrawiam serdecznie.
|
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-02-21, 21:11 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Twój tata jest kopią choroby mojej mamy, hospicjum domowe załatwiłem w jeden dzień, była już lekarka i pielęgniarka, super kobiety, mam bierze sporo leków i plastry przeciwbólowe, poczuła się od razu lepiej, czekamy na radioterapię i przyjęcie do oddziału. W żadnym wypadku nie mówcie tacie co mu jest, oficjalna wersja to obrzęk mózgu po chemioterapii a radioterapia ma pomóc, trzymaj się czekam razem z Tobą na to najgorsze. |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-02-16, 11:10 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Wynik RTG barku stwierdził lekkie zwapnienie, nie ma zmian wtórnych, więc kolejnym etapem będzie USG barku, musisz działać żeby wszystko wykluczyć a to ważne wyniki dla neurologa żeby mógł podjąć dalsze leczenie, bardzo ważna jest kopia leczenia onkologicznego, żeby neurolog wiedział co jest przyczyna niedowładu, aby nie przepisał leków które mogą tylko zaszkodzić. |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-02-15, 22:52 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Moja mama ma dokładnie to samo, bezwładna lewa ręka jak by to nie była jej, po prostu wisi, problemy z równowagą i od niedzieli wychodzi z łóżka jak musi, jutro mam odbiór prześwietlenia stawu barkowego pod kontem przerzutu na kości, jeśli wszystko będzie ok w poniedziałek kolejna wizyta u neurologa, coś tam przepisał i jakieś leki antydepresyjne. W marcu TK głowy a w poniedziałek odbiór TK, klatki piersiowej. W kilka dni matka po prostu odjechała, dramat. |
k_r_y_s
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-10-28, 21:20 Temat: Rak płuca prawego - proszę o pomoc |
Moja mama ma zakaz picia nutridrinków jak również czegokolwiek co zwiera żywe kultury bakterii ze względu na niski poziom neutrocytów, ma 5 dni do następnej chemii żeby się odbudowały, wątpię czy tak szybko organizm się zregeneruje. |
|