Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
kaja115
Odpowiedzi: 182
Wyświetleń: 145909
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-07-28, 20:40 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
29.07.2011 godz. 14.30
Minie rok jak nie ma Ciebie z nami Smutek i pustka wokół straszna....
Wiem, że dałam Ci ten wiersz, gdy jeszcze byłaś ze mną. Ale ciągle mam poczucie, że za mało mówiłam Ci mamuś jak bardzo Cie kocham
|
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-28, 13:54 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Mamusiu - wczoraj były Twoje urodziny - bez Ciebie
Tęsknię |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-11-01, 19:44 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Minęły 3 miesiące - a ja tak strasznie tęsknię za Tobą
Kocham Cię Mamusiu
http://wirtualnyznicz.pl/zapal.html?pid=1012227 |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-08-26, 19:07 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Dzisiaj mijają 4 tygodnie - jak Ciebie nie ma
Tęsknię |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-08-23, 06:54 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Jestem Madziorku, może nie tak często jak kiedys i nie pisze też za dużo ale czytuję wszystko!!!!!
Mimo, że niedługo minie miesiąc odkąd mamci nie ma, jakoś nie mogę się z tym pogodzić
Chodzę na cmentarz, ale przecież to nie do niej - to leży ktoś kogo znałam ale nie moja kochana mamusia, ona tylko wyszła na chwilkę i zaraz wróci........
Wiem, że to nieprawda, że jej już nie zobaczę - ale .... ani uwierzyć ani pogodzić się .... nie mogę |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-31, 18:36 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Odprowadziliśmy dzisiaj Mamusię na miejsce wiecznego spoczynku
Pocieszam sie, ze Ona juz nie cierpi, ale to i tak strasznie boli
Mamuś tęsknię |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-30, 19:37 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
dla Ciebie Mamuś |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-29, 16:19 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Dzisiaj o 14.30 przestało bić najukochańsze serce mojej Mamusi
[*][*][*] |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-29, 11:43 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Z mamcia coraz gorzej
nie ma juz z Nia kontaktu, od dzisiaj ma podawane leki podskórnie
Bożeeee, jak to boli |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-24, 15:30 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
DumSpiro-Spero napisał/a: |
Bolało, że zapisano morfinę? Jak otrzymuje - doustnie czy podskórnie? |
No własnie niby aż tak nie bolało - bo jednak mamcia brała tramal - ale jest bardzo słabiutka i ciezko jej się oddycha , dlatego lekarz stwierdził, ze lepsza dla niej teraz bedzie ta morfina, bo podobno na duszności troche pomaga Mamcia dostaje doustnie płynna co 4 h 0,5 ml a na noc 1 ml - jeśli bedzie potrzeba to mam zwiekszyć do 2 ml - tylko skad ja mam wiedzieć, ze bedzie taka potrzeba
Próbuje załatwić koncentrator tlenu ale na razie wszystkie sa wypozyczone z hospicjum - w poniedziałek bede szukała gdzie indziej |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-24, 15:08 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
U nas niestety gorzej
Mamcia od kilku dni dostaje morfinę ( co prawda jeszcze niewielkie dawki ale jednak), jest baaardzo osłabiona, nawet wypicie kilku łyków wody jest dla niej wyczynem .
Wołałam do niej lekarza z opieki paliatywnej w ramach tzw. interwencji - to on własnie przepisał morfine i pozmieniał lekarstwa osłonowe i przeciwbólowe, tak, żeby spełniały swoja rolę a jednoczesnie, żeby nie było problemu z ich połykaniem (sa duzo mniejsze) - co dla mamci teraz jest pomocne.
Generalnie cały czas śpi, mało je i pije
Od wczoraj ma zabiegi rehabilitacyjne na obrzeki nóg.
To tyle |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-17, 17:14 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
no niestety - mamcia nie czuje sie dobrze , z jednej strony ta pogoda jest wykańczająca, ale myśle, że jeszcze cos się dzieje tylko nie chce mi powiedzieć
Ostatnio bardzo mało je, niewiele więcej pije (chociaż staram sie pilnowac)
Te markery - to CA 125!!!! |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-09, 13:31 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
No to po kolejnej wizycie w CO!!! Wyniki sa takie, że hemoglobina podskoczyla do 10,6 ale za to wapń spadł do 1,11 i w zwiazku z tym mamcia nie dostała wlewu z pamifosu
Od wczoraj bierze znowu dexamethason i mówi, że juz ciut lepiej sie czuje - nie jest taka słabiutka
To tyle |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-07, 12:57 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Hej!!! od paru dni mamcia ma niskie ciśnienie , nie wiem czy to kwestia leków czy czego Ogólnie mówi, że jej tak jakos nijak Od poniedziałku ma odstawione sterydy - moze to tak na nia działa W piątek kolejna wizyta w CO - zobaczymy jak tam wyniki bedą
To tyle na razie z pola walki
Smutno mi |
kaja115
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-06-25, 19:00 Temat: Rak trzonu macicy, progresja, przerzuty odległe |
Dzięki DSS - jak zawsze na posteruku
Pewnie, ze to to!!!! |
|