1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do kości |
kam
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 19267
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-07-06, 13:09 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do kości |
pszczoła,
co u was? jak mama? |
kam
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-05-06, 21:37 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do kości |
moja mama ma przerzuty z piersi. najpierw dowiedzieliśmy się że są przerzuty na kości, potem na wątrobę a na sam koniec na druga pierś.
mama jest po 7 chemiach (8 już nie podali).
na wątrobie zmiany bardzo się zmniejszyły (lekarz powiedział że zmiany są teraz śladowe), również zmiana w drugiej piersi się zmniejszyła, w kościach również jest poprawa.
trzeba być dobrej myśli. moja mama już nie chodziła i było naprawdę kiepsko, a teraz wybiera się na spacery i stara się normalnie funkcjonować.
Benefos przyjmuje w tabletkach. nie miała nic podawane w kroplówkach na kości. |
kam
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-05-06, 11:33 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do kości |
Pszczoła,
głowa do góry, nie załamuj się, nie pokazuj swojej słabości przy mamie. bądź silna dla niej.
u mojej mamy również wykryli przerzuty do kości. było to w grudniu 2009 roku. kość udowa była do tego stopnia zaatakowana że uległa złamaniu. mama przeszła operację wstawiania śruby. parę miesięcy leżała w łóżku, później powolutku zaczęła chodzić, najpierw przy chodziku, później o kulach. a teraz sama się porusza a co najważniejsze czuje się dobrze, a zmiany się zmniejszyły!!! jest znaczna poprawa
mamie został przepisany lek o nazwie Benefos. (bisfosfioniany), miała również naświetlania miejsc w których wyszły zmiany.
pozdrawiam serdecznie
pisz jeśli chciałabyś wiedzieć coś więcej.
kam |
|
|