1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Guz jajnika
kina

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 11386

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-02-24, 01:06   Temat: Guz jajnika
leczenie jest upierdliwe i dlugie, ale da sie go przezyc .Moj guz mial ponad 15cm srednicy( taka glowka noworodka w obrebie brzucha -stan zawansowania IIIc G3 plus dwa guzki 1cm i 2cm meta na sieci ..i zajeta zatoka Douglasa.Nie dalo sie w pierwszej operacji wyciac wszystkiego.I zyje , zakonczylam leczenie trwajace 1,5 roku ,Od juz prawie trzech lat mam chorobe w remisji czego wszytkim zycze , Wrocilam do pracy, zapisalam sie najpierw na zumbe , teraz intensywnie gonie na tance .Co nie oznacza ze wyparlam swa chorobe , po prostu nauczylam sie z nia zyc i mojemu rakowi stale spiewam kolysanki by spal sobie w tej remisji jak najdluzej ;) Zaakceptowalam rzeczywistosc i pogodzilam sie ze swym losem.A co ma byc kiedys to bedzie albo i nie bedzie.Zyje malymi radosnymi chwilami szarej codziennosci.Zachwycajac sie kazdym nowym przezytym porankiem.Przestalam sie zadreczac pierdolami, ktore kiedys wrecz zatruwaly mi zycie.Usmiecham sie czesciej niz kiedys , tryskam energią niczym wulkan zarazajac przyjaciol optymizmem.Choroba ta uczy pokory ,ale pokazuje tez co dla nas stanowi najwieksze w swym zyciu wartosci.Mnie bardzo odmieniła i mysle ze na duuuuzy plus.
  Temat: Guz jajnika
kina

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 11386

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-02-14, 22:18   Temat: Guz jajnika
od wyniku histopatologicznego zalezy dobor dalszego leczenia -torbiel tez jest okreslana jako zmiana ale niezlosliwa, zlosliwe zmiany na janikach to raki.Jesli rak to czeka was dluga i męcząca droga leczenia.Te droge obiera sztab specjalistow na tzw konsylium lekarskim na podstawie stanu ogolnego zdrowia pacjentki, jej wynikow wszelakich badan biocemi z krwi oraz morfologi.Kazdy pacjent jest innym przypadkiem i dla kadego dobiera sie leki na jego miare ale wg ogolnych zasad leczenia standardowego.I nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem -raka sie leczy a nie od razu sie z nim umiera ..pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron