Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka z przerzutami do węzłów chł. |
kmis757
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 14554
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-07-14, 09:38 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka z przerzutami do węzłów chł. |
wojtas13 napisał/a: | U mnie jak dotąd bez zmian.
Czuję się coraz lepiej. |
- gratulacje i oby tak pozostało |
kmis757
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-01-10, 16:44 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka z przerzutami do węzłów chł. |
Pierwsze tygodnie po leczeniu każą nam niestety upodabniać się do kaczek |
kmis757
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-18, 09:39 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka z przerzutami do węzłów chł. |
wojtas13 napisał/a: | Lekarz poza płukaniem gardła solą i sodą żadnych lekarstw mi nie przepisał mówił, że nie widzi potrzeby |
- DCO we Wrocławiu kategorycznie zabrania soli przez pierwsze miesiące po radioterapii okolic przełyku a tu jeszcze soda Jesteś dość świeżo po leczeniu i uważaj aby nie podrażniać przełyku, który długo będzie się regenerował.
Jak już kiedyś pisałem u siebie i po rozmowach z Forumowiczami, w innych ośrodkach, zalecenia po leczeniu są dość różne, mimo tej samej techniki leczenia w całym kraju |
kmis757
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-15, 19:38 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka z przerzutami do węzłów chł. |
wojtas13 napisał/a: | ile się jeszcze mam uzbroić w cierpliwość? |
Na ile? jak sam napisałeś każdy przechodzi to inaczej. Nie ma złotego środka. Powiem tak; szukaj tego co Tobie przechodzi przez przełyk i po prostu wpychaj w siebie. U mnie trwało to około 10 miesięcy kiedy zacząłem spokojnie gryźć kanapkę i połykać ale o smaku to do dziś (18-e m-y mogę pomarzyć). Pamiętaj jednak aby nie podrażniać 'spalonego' lampami przełyku i nie jeść potraw ostrych, pikantnych, gorących i zimnych. O zaleceniach jakie stosuje DCO we Wrocławiu a miałem je na ponad rok czasu, poczytasz na naszych wątkach. Różnie jednak do tego podchodzą w innych ośrodkach. Jedno np. jest wspólne u nas, po takim leczeniu; ostre, pomidory itp. - powala na kolana z bólu, słodkie - powoduje pieczenie i kaszel itd. Pisz i pytaj no i powodzenia. |
kmis757
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-14, 21:01 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka z przerzutami do węzłów chł. |
Zoja 62 napisał/a: | witamy w klubie i powodzenia! |
- witaj kolego... życzymy; pokory, wytrwałości i cierpliwości |
|