Autor |
Wiadomość |
Temat: Chłoniak złośliwy |
kobiecinka
Odpowiedzi: 157
Wyświetleń: 80086
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-01-22, 23:17 Temat: Chłoniak złośliwy |
Lekarza nie znam, ale bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze;) |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-07-16, 08:19 Temat: Chłoniak złośliwy |
Nie u każdego skutki uboczne występują wraz z odłączeniem kroplówki, czasem pojawiają się kilka dni po wlewie.
Ja po pierwszej chemii czułam się rewelacyjnie, a potem było jak już pisały dziewczyny, po każdej chemii coraz gorzej.
Ale poznałam też ludzi, którzy się zastanawiali czy nie dostają placebo bo przez całe leczenie nie mieli żadnych skutków ubocznych;) |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-07-05, 14:12 Temat: Chłoniak złośliwy |
Taki wlew trwa kilka godzin. Plus taki, że szybko jest się domu i można odpoczywać w otoczeniu najbliższych |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-27, 07:04 Temat: Chłoniak złośliwy |
vanceon, tk robi się standardowo w czasie diagnozy, żeby zobaczyć jak wyglądają węzły i narządy w środku.
Czasem robi się to badanie w środku leczenia i zawsze kilka tygodni po zakończonym leczeniu.
A po zakończonym leczeniu jest to jedno z badań kontrolnych, robionych raz lub 2 razy w roku. |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-25, 08:22 Temat: Chłoniak złośliwy |
Tak, pozytywne nastawienie i wsparcie bliskich niesamowicie pomaga w ujarzmieniu gadziny
Chociaż wiadomo, że nie wyleczy ale pomaga;) |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-21, 20:55 Temat: Chłoniak złośliwy |
Dzięki:)
Teraz już moje życie wygląda normalnie;)
Jest inaczej niż przed chorobą bo organizm jednak swoje przeszedł ale nie jest źle.
Wróciłam do tego co robiłam kiedyś i sprawia mi to ogromną radość, przy tym nie bardzo mogę się oszczędzać;)
Jeżdżę na badania kontrolne.
Na początku było kiepsko, bo częściej się przeziębiałam, łapałam infekcje różnego rodzaju.
Jest chyba coraz lepiej.
Chociaż moja sytuacja jest specyficzna bo u mnie lekarze podejrzewają Zespół Sjogrena, moje moje życie ogólnie jest wywrócone do góry nogami;) |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-21, 07:54 Temat: Chłoniak złośliwy |
Zdiagnozowali mnie w 2009 r, leczenie skończyłam w 2010.
Od tego czasu remisja;)
Leczyłam chłoniaka nieziarniczego DLBCL. |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-20, 20:32 Temat: Chłoniak złośliwy |
Ja ostateczną diagnozę miałam pod koniec września, wizytę w CO w połowie października a chemię 3 tygodnie później. |
|