Autor |
Wiadomość |
Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
kobiecinka
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 19408
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-02-11, 21:22 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
|
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-02-01, 14:58 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
To chyba pozostało ci zadzwonić do ZUS i dopytać o szczegóły ubezpieczenia taty w Polsce.
A lekarz, u którego byłaś jakie leczenie proponuje?
Co sądzi o tych wynikach? |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-02-01, 14:43 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
Julia, chyba najprościej byłoby zadzwonić do ZUS i dopytać jak to pozałatwiać.
[ Dodano: 2013-02-01, 14:46 ]
Pomyślałam sobie jeszcze o takim rozwiązaniu:
gdybyś ty wybrała się do jakiegoś onkologa tutaj w Polsce, nawet prywatnie, z wynikami taty.
Lekarz mógłyby powiedzieć co nich sądzi, jakie leczenie trzeba wprowadzić, jakie badania zrobić i wiedziałabyś czy jest sens ściągać tutaj tatę. |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-01-31, 21:07 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
Przed diagnozą?
Najpierw schudłam, potem nie miałam siły, sporadycznie pociłam się w nocy, stany podgorączkowe i na końcu węzeł chłonny na szyi.
Węzeł wycięli, zbadali i postawili diagnozę a potem zaczęli leczyć. |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-01-31, 20:53 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
Z hemoglobiną nie miałam problemów.
Piłam zakwas z buraków czerwonych, niektórzy twierdzą, że on nie ma żadnych właściwości...
Mi chyba pomagał, a nawet jeśli nie pomagał to nie szkodził;)
Włosy wyszły po 1 wlewie.
Bardzo szybko odrosły.
Ja dodatkowo dostawałam MABHTERE (Rituximab) a reszta chemii jak u twojego taty, czyli CHOP. |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-01-31, 17:59 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
A kiedy były te ostatnie badania?
Badanie immunohistochemiczne węzła chłonnego przeprowadzone Czerkawskim OOD nr 2426/11 9,03,2012 chłoniak B-komórkowy z małych limfocytów B-przewlekła białaczka limfatyczna. Chory został zbadany przez prof. N.M. Kowal, ordynatora N.L. Głuszko.
To jest fragment z dokumentu, który wkleiłaś.
Piszą o białaczce....
Jeśli chodzi o mnie to za miesiąc będzie 3 lata od zakończenia leczenia, mam remisję;)
I jeszcze jedna uwaga, na forum nie używa się określeń Pan/ Pani |
kobiecinka
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-01-31, 16:43 Temat: non-hodgkin's lymphoma możliwości leczenia w Polsce |
Julia, jeśli dobrze zrozumiałam to u twojego taty chłoniak przeszedł już w przewlekła białaczkę limfatyczną.
Może w tym temacie mogłaby pomóc Justyna?
Ona o białaczkach wie chyba wszystko
Ja się leczyłam z powodu DLBCL w Centrum Onkologii w Warszawie. |
|