1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak z przerzutami do móżdżku |
korciapl
Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 105238
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-11, 19:05 Temat: Czerniak z przerzutami do móżdżku |
Dziękuję za odpowiedź. Niestety od lekarza bardzo wiele zależy, też trzeba mieć "szczęście" by trafić do "lekarza-człowieka". Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale odnoszę wrażenie, że spora część lekarzy ma już swój plan taktyczny-schemat, który realizują wobec każdego pacjenta. Dzięki takiemu forum i takim osobom jak Ty EWELUTA możemy dowiedzieć wielu istotnych rzeczy. Jednak nasza wiedza przepada w momencie, kiedy trafiamy na lekarza, który ma to wszystko za nic. Co z tego, że coś się komuś należy :(
Moja mama miała operację 9 sierpnia i jeszcze jej wszystkie strupki nie poodpadały. Najpierw ma mieć zrobioną tomografię i ustalaną wstępną symulację.
A skierowanie na to badanie PET to jaki lekarz może zlecić? Czy Twój mąż po operacji usunięcia guza miał przepisane leki na wypadek wystąpienia ataku padaczki? Mojej mamie przepisano DEPAKINE i bierze ją od operacji 2xdziennie. Jestem ciekawa jak długo trzeba brać takie leki.
Pozdrawiam serdecznie |
Temat: Czerniak z przerzutami do móżdżku |
korciapl
Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 105238
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-01, 21:57 Temat: Czerniak z przerzutami do móżdżku |
Witam serdecznie
Mam pytanie dotyczące sytuacji po usunięciu guza mózgu u Twojego męża. Jak wyglądała sprawa z późniejszym naświetlaniem? Czy długo czekaliście na skierowanie? Jak wyglądał sam "proces" radioterapii? Była to jakaś seria naświetlań? Jak długo trwała i czy wystąpiły u Twojego męża jakieś skutki uboczne?
Ciekawi mnie też badanie PET. Pisałaś, że lekarz sugerował negatywne skutki jakie może wyrządzić to badanie. Z tego co przeczytałam, rozumiem, że nie doszło ono do skutku?
Serdecznie pozdrawiam |
|
|