1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
lady_carrot
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4762
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 20:54 Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
Tak, wiem, ale bardziej zastanawia mnie dlaczego każdy lekarz zleca te badania inaczej - w sensie jeden raz na rok, drugi co 3 miesiące. Szczególnie, że mój czerniak był bardziej zaawansowany niż Twój ale to tylko domysły. Pogadam o tym z moim onkologiem za 2 tygodnie na kontroli |
lady_carrot
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 16:08 Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
Mooonia,
Teraz już rozumiem, też się zastanawiam czy nie zrobić RTG płuc prywatnie, bo mój lekarz mi nie dał skierowania, a boję się, że półtora roku to za długa przerwa... (lekarz powiedział, że usg mam zrobić w marcu 2018, a rtg niby zrobimy na jesieni 2018).
Jestem z Łodzi. |
lady_carrot
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 14:30 Temat: Re: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
Mooonia napisał/a: | Obecnie jestem pod stałą kontrolą – co 3 miesiące usg pachwin, brzucha, krew, co 6 miesięcy dorzucamy do tego pakietu badanie dna oka, rtg klatki piersiowej |
Dobrze, że trafiłaś na lekarza, który dobrze się Tobą zaopiekował. Czy przez ten rok faktycznie stosował się do powyższych zaleceń? Miałaś już 2xRTG płuc, i faktycznie co 3 miesiące robicie USG blizny? Powiem Ci, że jestem zaskoczona, bo co słyszę, to każdy ma zlecene badania inaczej. Ja miałam wyższe parametry i RTG płuc miałam ostatnio dokładnie rok temu - i od tej pory NIC, nawet nie dostałam skierowania. Teraz po 8 miesiącach będę miała robione USG i czytając niektóre posty zastanawiam się czy mój lekarz słusznie odwleka te badania w czasie...
A co do pachwiny...
Cytat: | Pytam bo od paru tygodni boli mnie pachwina, taki tępy ból, który po dłuższej chwili przechodzi – nie wiem czy powinnam się tym martwić, czy może to jest wina siedzącej pracy i stresu. |
Wiem jakie to bóle, też to przechodzę. Myślę, że to może być efekt uboczny operacji (tak mówi mój lekarz), albo stres (mnie takie bóle wchodzą w całe ciało... raz w nogę, raz w rękę, raz w żebro). Najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym. |
|
|