Autor |
Wiadomość |
Temat: misiak - komentarze |
magdal
Odpowiedzi: 353
Wyświetleń: 81280
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-06-17, 17:56 Temat: misiak - komentarze |
Misiak czytałam na merytorycznym. cieszę się z tobą i pozdrawiam.
Magda |
magdal
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-04-10, 14:55 Temat: misiak - komentarze |
Misiak, i co załatwiłaś? |
magdal
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-03-16, 13:43 Temat: misiak - komentarze |
Misiak, moja mama była w hospicjum jakoś po pierwszych chemiach. Onkolożka od razu zasugerowała żeby się zapisać.
Ciężko mi było też mamę przekonac do hospicjum. Była pielęgniarką, więc wiedzę miała większą niż inni na ten temat. Właściwie była przerażona. Prosiłam ją delikatnie przez dłuższy czas, powtarzając że hospicjum to nie koniec, że to jakiś etap w chorowaniu, że to nie na zawsze ( choć wiemy że niestety jest inaczej)a jest możliwość przyjazdu pielęgniarki czy lekarza na telefon, gdy coś się dzieje. Nie ukrywam, że rozmawiałam najpierw z pielęgniarką która miała do mamy przyjeżdżać, ona na pierwszej wizycie dokonała chyba cudu, bo mama zgodziła się od razu ( takt, wrażliwość, profesjonalizm tej kobiety zrobił swoje).A pielęgniarka przychodziła do domu pobierała mamie krew i oddawała do laboratorium, mama nie musiała iśc tam osobiście.Poza tym lekarz przychodził co 2 tyg i wypisywał leki, badał i podpowiadał gdy coś się działo. Wiem, jak trudno jest na początku, gdy pada słowo hospicjum. Pamiętam łzy mamy.... ale warto, bo to też takie zabezpieczenie dla rodziny, która czuje się bezpieczniej...
Misiak, lekarz z hospicjum może zapisywać więcej leków niż rodzinny. Poza tym w hospicjach są psychologowie, którzy też mogą pomóc choremu i bliskim.
Pomyśl o tym wszystkim.
Magda |
magdal
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-03-12, 16:39 Temat: misiak - komentarze |
Misiak, nie jesteś tu sama...
Pozdrawiam serdecznie. |
magdal
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-12-15, 20:55 Temat: misiak - komentarze |
Misiak, u mojej mamy też niestety słabiej...
Wiesz, moja mama czasem jest taka podpuchnięta, lekarz mówi że to po sterydach.
Czy twoja mama bierze sterydy?Może to właśnie wynik brania tych leków.
Pozdrawiam i sił zyczę. Magda |
magdal
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-16, 21:53 Temat: misiak - komentarze |
[ Dodano: 2013-10-16, 22:56 ]
Misiak, mam nadzieję że jutro będzie dla Twej mamy lepszy dzień.
Przytulam cieplutko. |
magdal
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-03-13, 23:02 Temat: misiak - komentarze |
Mam nadzieję że mamie się polepszy. Dobrej nocy. Magda |
|