Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
mamanel
Odpowiedzi: 179
Wyświetleń: 87427
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-09, 20:01 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
|
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-04-09, 20:40 Temat: Re: szybkość |
jerzozwiesz@amorki.pl napisał/a: | Nie jest ze mną tak żle od kilku dni jestem już w domu-wyspany za parę tygodni a filmy Matrix się chowa Pozdrowienia dla wszystkich i nie tracić czujności rewolucyjnej |
Czujności nie tracimy
Szkoda że nie można wyspać się na zapas Przynajmniej ja nie mam takiej zdolności, choć przydałoby się czasami.
Jedną z rzeczy, które u Ciebie podziwiam jest to, że choć sam masz swoje problemy to potrafisz podnieść innych na duchu a nawet wywołać uśmiech na twarzy.
Pozdrawiam ciepło
mamanel |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-03-16, 19:19 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Przekazuję pozdrowienia i buziaki dla wszystkich od Jerzego. |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-03-03, 08:33 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Witaj,
Cieszę się, że napisałeś.
Nie wiem co napisać, oprócz tego, że smutno mi, że jednak mimo leczenia nastąpiła progresja
Ściskam mocno |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-01-13, 07:35 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Witaj,
Przykro mi, że nie udało się zniszczyć wszystkich komórek nowotworowych radioterapią. Trzymam kciuki za jak najlepsze skutki chemioterapii.
Jak znosisz chemię? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-01-07, 07:30 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Jerzozwieszu, przykro mi, że tak dokuczają Ci skutki uboczne radioterepii. Ja dochodziłam do siebie prawie rok po radioterapii. Miałam obrzęki, okresowe puchnięcie całego policzka itd.
W tej chwili jest już lepiej (jestem półtora roku po leczeniu).
Tobie też życzę abyś szybko odczuł poprawę.
Pozdrawiam |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-11-02, 09:15 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Cieszę się Gratuluję Jerzozwieszu |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-08-07, 19:31 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
To świetnie
A jak się czujesz w związku z odczynem popromiennym w jamie ustnej? Jest poprawa? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-12, 19:11 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Najważniejsze, że kończą się te koszmarne upały, więc ostatnie trzy dni naświetlań powinny Ci szybciutko minąć
Na skórę proponuję Bepanthen maść albo krem Radiosun.
Pamiętasz, żeby nie myć wodą? No i nie wiem czy wolno stosować parafinę - pytałeś lekarza? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-05-18, 20:06 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Czyli będzie tanio i zdrowo |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-05-18, 17:01 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Co do wody - spróbuj pić wodę niegazowaną źródlaną.
Gazowana z zasady jest kwaśna. Mineralne też są za "ostre". |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-05-14, 15:04 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Tak, właśnie o to mi chodziło!!!
Co do mieszanki gliceryna plus dodatki, to u mnie najlepiej sprawdziła się taka bez dodatku mentolu ale z nystatyną - ale ja byłam szczególnym przypadkiem (wrażliwym ) |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-05-14, 10:17 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Cytat: | I pomyśleć że u lekarza byłem w 81roku a zaziębiony w 96. Ząb mnie nigdy nie bolał to co mam 24 jest zdrowe-2 niewielkie plomby.Teraz zbieram za tak długi komfort życiowy |
Też myślę, że świetnie dasz radę.
Cytat: | Mam nawet wkładkę do niej taki dodatek dla jamy ustnej. |
Masz możliwość zeskanowania i wklejenia tych materiałów? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-05-14, 09:49 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Pod koniec radio nawet bananów nie mogłam już jeść. Na szczęście te trudności mijają. |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-05-13, 12:37 Temat: Rak dziąsła lewego dolnego |
Najważniejsze to słuchać lekarza. Ja nie byłam do końca posłuszna i zjadłam raz pół truskawki w czasie radio, co skończyło się bolesną plamą na języku do końca radioterapii. |
|