Autor |
Wiadomość |
Temat: banialuka - komentarze |
mamanel
Odpowiedzi: 507
Wyświetleń: 120919
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-06-22, 06:54 Temat: banialuka - komentarze |
Banialuko, właśnie przeczytałam wyniki TK... Trzymam kciuki za wizytę u lekarza, daj znać jak poszło |
mamanel
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-02-02, 10:09 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka, w końcu musi być lepiej |
mamanel
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2009-08-20, 20:48 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka,jak tam czuje się Twoja mama?
Skończyła już naświetlania?
[komentarz dodany przez: banialuka: 2010-08-20, 22:42]
Witaj mamanel |
mamanel
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2009-08-04, 10:33 Temat: banialuka - komentarze |
Hmmm, jeśli Twoja mama nie przepada za szpitalnym jedzeniem, to Nutridrinki też mogą jej nie smakować, gdyż nie są one jakoś specjalnie smaczne (ja piłam na siłę)
Może kup tylko 1 lub 2 na próbę? |
mamanel
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2009-07-25, 07:45 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka, skóra mi cierpnie, jak to czytam....
Tylko raz spotkałam się z podobnym traktowaniem - przez ordynatora oddziału dziecięcego w niedużym mieście koło Radomia...
To jest koszmar być uzależnionym od takich ludzi.
Jesteście w trudnej sytuacji, nie wiem, co ja bym zrobiła na Waszym miejscu.
Może spróbuj się dowiedzieć od lekarza, albo z karty naświetlań jaka dawka, na jaki obszar, jeśli ciągle Cię ta sprawa niepokoi. Ja do swojej karty naświetlań miałam dostęp jak tylko chciałam, takie jest prawo...
Trzymaj się i nie daj się tej paranoi.
[komentarz dodany przez: banialuka: 2010-07-27, 15:37]
mamanel pewnie że chciałabym wiedzieć wszystko i jak tylko miałabym możliwość to zajrzałabym do karty, problem w tym ze mama ma radioterapie 50km od domu i brat ją zawozi w poniedziałek i przywozi w piątek, bo ja mam dwoje dzieci (2lata i 6 lat) i nie mam ich z kim zostawic zeby móc jechać z mama i porozmawiać z lekarzem,a w domu jest jeszcze babcia 92 letnia która też potrzebuje opieki, więc nie jest za wesoło. Ostatnio bardzo czesto dopadaja mnie jakieś mega "doły" z którymi sobie nie radzę chyba muszę udać się do lekarza po jakieś leki anty depresyjne bo coraz gorzej ze mną tak szczerze powiedziawszy to nawet nie mam z kim porozmawiać szczerze i wypłakac sie,robię to coraz częściej po kątach. Przepraszam wszystkich za te moje żale ale już nie moge
(...)
ja już nie wytrzymuje tego i pękam....na szczęście w samotności,przy mamie się trzymam. |
mamanel
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2009-07-24, 21:09 Temat: banialuka - komentarze |
Zanim rozpoczęłam naświetlania, musiałam wyrazić zgodę na to leczenie.
Otrzymałam 2 informatory o leczeniu, skutkach ubocznych i zaleceniach co do odżywiania i pielęgnacji skóry.
Poinformowano mnie też o głównych zagadnieniach związanych z rodzajem, czasem naświetlań, skutkach ubocznych - jakie będą na pewno i kiedy, jakie mogą wystąpić i kiedy.
Co tydzień miałam wizytę kontrolną na której była możliwość zadawania pytań lekarzowi, z czego skwapliwie korzystałam.
U Was tak to nie wygląda???? |
mamanel
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2009-07-23, 13:24 Temat: banialuka - komentarze |
Aha, czyli wewnętrzne naświetlania.
Czyli nie będzie miała poparzonej skóry, więc wszelkie smarowidła są zbędne
To może wolno jej się normalnie kąpać TO byłoby super |
|