Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki |
mamanel
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 16498
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-04-26, 18:25 Temat: Rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki |
Hej. Widzę, że sporo się u Ciebie dzieje.
Dobrze, że już jesteś po wycięciu zmiany, pewnie dochodzisz do siebie? Jak się czujesz?
Wyniki pewnie dostaniesz na początku maja?
Pozdrawiam! |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-04-23, 17:24 Temat: Rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki |
Witaj Madziu, co u Ciebie słychać? Miałaś operację czy też zdecydowano się na obserwację?
Pozdrawiam |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-21, 20:47 Temat: Rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki |
Madziu, super, świetne wieści
Cieszę się, że wyniki są dobre. Z tego co opisujesz wygląda na to, że jesteś naprawdę dzielną i twardą kobietą.
Również życzę Ci spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia ! |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-12, 20:28 Temat: Rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki |
Madziu, miejmy nadzieję, że wyniki pokażą, że naciek się nie powiększa albo nawet się zmniejszył.
Generalnie, jak wiesz, na ten typ najlepiej działa leczenie chirurgiczne oraz różnego rodzaju promieniowanie. Więcej o metodach możesz poczytać np. tutaj:
1. http://accoi.sitecrafting...ents/radiation/
2. http://accrf.org/pdf/accr...erapy_nov10.pdf
Dajesz radę ze skutkami po naświetlaniach i chemii?
|
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-08, 20:05 Temat: Rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki |
Hej. Ja przeszłam leczenie wiosną 2009r. Miałam operację i naświetlania.
Leczyłam się w CO w Warszawie.
Może napisz jakie badania kontrolne masz zlecane i jak często?
Pozdrawiam |
|