1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Przewlekła białaczka limfocytowa |
marko1
Odpowiedzi: 426
Wyświetleń: 120607
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-03-28, 17:03 Temat: Przewlekła białaczka limfocytowa |
Przyjmij wyrazy współczucia |
marko1
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-01-03, 11:20 Temat: Przewlekła białaczka limfocytowa |
a_skowro napisał/a: | Teraz jest przyjemnie- tata nie czuje bólu mimo, ze dziś popołudniu wziął jeszcze ostatnią dawkę tego czynnika wzrostu |
Bóle w kościach po czynniku wzrostu np.: Zarzio, to norma. W przypadku wystąpienia bólu, brałem 1 tabletkę - BiProfenidu 150 mg i miałem względny spokój przez 12 godzin.
U mnie, jak brałem dwa ostatnie zastrzyki, dodatkowo występowała kiepska kondycja, brak powietrza, fatalne samopoczucie. W następnych dniach było coraz lepiej.
Odnośnie dawek zarzio, po pierwszym kursie chemii dostałem receptę na 7 zastrzyków. Pamiętam jak lekarz mówił, kiedy zaczną boleć kości, odstawić wstrzykiwanie czynnika wzrostu. Tak więc nie jest konieczne, aby brać całą zleconą dawkę. |
marko1
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-09-08, 22:21 Temat: Przewlekła białaczka limfocytowa |
Z tego co wiem, wyznaczone terminy podawania chemioterapii powinny być przestrzegane. Praktycznie jedynym odstępstwem, może być tylko zły stan zdrowia pacjenta, uniemożliwiający podanie cytostatyków w zaplanowanym terminie.
Brak miejsca na tym oddziale, to nie przeszkoda. Przecież można umieścić pacjenta, na innym oddziale.
Pamiętam jak termin chemioterapii wypadał mi tuż przed świętami Wielkanocnymi, zapytałem się lekarza czy można przełożyć o kilka dni. Odpowiedź brzmiała, nie ma takiej możliwości, chemia ma być podana dokładnie w terminie.
Twojemu Tacie, życzę dużo zdrowia oraz aby jednak mógł być obecny na ślubie swojej córki
A Tobie, życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia |
|
|