1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie rak pęcherza lub prostaty z przerzutami |
marzena66
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 8131
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-01-06, 06:39 Temat: Podejrzenie rak pęcherza lub prostaty z przerzutami |
Beata75,
Może zanik mięśni, może jedna jest lekko podpuchnieta, może krążenie w jednej nodze jest słabsze/jest zimniejsza, nie wiem nie widząc tego.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-01-05, 19:58 Temat: Podejrzenie rak pęcherza lub prostaty z przerzutami |
Beata75,
To co napisała missy, nie robi się morfologii dla ciekawości, nie robi jej się często bo u tak chorych osób każda kropla krwi jest na wagę złota. Mi tylko chodziło o to, że mogły byc w danej chwili spadki pierwiastków i kroplówka podniosła te parametry na daną chwilę i stan taty się poprawił, tato został nawodniony i też polepszył się Jego stan ale nie kłujemy pacjenta żeby to ciągle sprawdzać jak jest i czy jest dobrze czy źle.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-01-05, 13:09 Temat: Podejrzenie rak pęcherza lub prostaty z przerzutami |
Beata75 napisał/a: | Tata zaczal mniej jesc i pic, duzo spac, lekarz HD zasugerowal kroplowke. Tata mial dwie jednego dnia. Mama mowila, ze nabral kolorow, ozywil sie, |
Mogły być spadki w morfologii, mogło być zbyt mało sodu, potasu, odwodnienie i jak lekarz podłączył kroplówkę, parametry poszły w górę i tato nabrał sił.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-01-02, 18:48 Temat: Podejrzenie rak pęcherza lub prostaty z przerzutami |
Beata75 napisał/a: | Ponad 100 wyswietlen i nikt nie ma dla nas zadnego komentarza? |
Beato jesteśmy tutaj w każdej naszej wolnej chwili, pracujemy tutaj w ramach pomocy bezinteresownej i proszę mi wierzyć jeśli tylko mamy czas ( a przecież pracujemy, mamy rodziny i często sami mamy chore osoby) staramy się być tutaj i pomagać, proszę o cierpliwość.
Przede wszystkim takie wypisanie w punktach tego co Tobie/lekarzom się nie podoba w wynikach nic nam nie mówi, to wyrwane z kontekstu dane/informacje. Żebyśmy coś mogli pomóc potrzebujemy całych wyników wtedy sprawa jest dla nas jaśniejsza, lekarz też potrzebuje badania i wywiad z pacjentem.
Mogę tylko ogólnie coś napisać, odnosząc się do tego co napisałaś. Wygląda to wszystko dość poważnie i najprawdopodobniej mowa już jest o zaawansowanej chorobie nowotworowej, przerzuty w kośćcu, przerzuty w węzłach i teraz trzeba dojść do tego czy mamy raka płuc i przerzuty na pęcherz czy mamy raka pęcherz i przerzuty do płuc, a może jeszcze co innego, badanie, w którym pobrano materiał do badań powinien dać wynik ale może być i tak, że nie trafiono w odpowiednie miejsce i wynik nic nie pokaże.
Beata75 napisał/a: | Czy Tata nie powinien juz byc pod opieka urologa, onkologa? |
Jeżeli tato ma raka to będzie tatę leczył onkolog ale żeby mógł leczyć musi być wynik histopatologiczny bez niego nie ruszycie dalej.
Beata75 napisał/a: | Czy mozliwe jest jednak, ze jest to spowodowane przerzutami? |
Jeżeli byłby rak płuc to przerzuty do OUN idą dość szybko, wykluczyć tego nie można ale równie dobrze mogą być słabe wyniki biochemiczne i stąd takie zachowanie i osłabienie taty, nie mamy tych wyników więc nie jestem w stanie tego potwierdzić.
Beata75 napisał/a: | Martwimy sie bo wszystko to tyle trwa, choroba tak szybko postepuje, czy po prostu juz przekreslono Tate? |
Nie przekreślono tylko bez konkretnej diagnozy nie ruszy się dalej z miejsca, nie ma leczenia bez diagnozy, musicie czekać na wynik ostateczny.
Beata75 napisał/a: | (krew? Czy tabletki na niedokrwistosc?) Oraz zdarza sie krwiomocz, |
I jedno i drugie możliwe, na pewno stan jest bardzo poważny i nie wiem ale tato powinien być trochę "podreperowany" w szpitalu i powinien w nim być ja bym o to walczyła żeby postawili Go trochę na nogi.
pozdrawiam i witam na forum |
|
|