1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki wynik radiologiczny pomocy |
marzena66
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3880
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-01-30, 21:11 Temat: Rak nerki wynik radiologiczny pomocy |
Mileydy87,
Witaj na forum.
Mileydy87 napisał/a: | Ja nie chce się żegnać z tatą. |
Wiadomo, że jak dopadnie choroba to jest ogromne załamanie i ogromny strach, to normalne, na razie nie żegnasz się z tatą i staraj się o tym nie myśleć.
Niestety zbytnio nie pocieszę bo nie wygląda to dobrze, jest guz/rak nerki, są przerzuty w płucach, przerzuty w wezłach, czyli mamy już przerzuty odległe, choroba u taty jest już zaawansowana, bardzo mi przykro.
Poczytaj sobie obecne zalecenia jakie obwiązują w tej chorobie od str. 369
http://www.onkologia.zale...o-plciowego.pdf
,
Jak zapoznasz się z tym materiałem to pytaj, będziemy starali się pomóc.
U taty leczenie będzie już tylko paliatywne, bardzo mi przykro.
Cytat: | Leczenie operacyjne w uogólnionym raku nerki (nefrektomia)
Nefrektomia jest metodą umożliwiającą wyleczenie jedynie wtedy, gdy podczas operacji zostanie
usunięty cały guz. Dla większości chorych z uogólnionym nowotworem nefrektomia ma
znaczenie wyłącznie paliatywne i wymagają oni zastosowania leczenia systemowego. W 2 prospektywnych
badaniach wykazano, że chorzy na zaawansowanego RNK, u których przed rozpoczęciem
leczenia interferonem wykonano nefrektomię, cechowali się znamiennie dłuższym
czasem przeżycia całkowitego w porównaniu z chorymi otrzymującymi immunoterapię bez
wcześniejszej nefrektomii. Zabieg ten jest więc wskazany w nowotworze uogólnionym u chorych
w dobrym stanie sprawności, kwalifikujących się do zabiegu operacyjnego. U chorych z pojedynczymi
i możliwymi do wycięcia przerzutami zawsze należy rozważyć zastosowanie leczenia
chirurgicznego. Takie postępowanie może u części chorych wpłynąć na poprawę rokowania. |
Z linku przytoczonego wyżej.
Przykro mi, że nie mam dla Ciebie lepszych informacji, pozdrawiam serdecznie. |
|
|