1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rak jajnika pT3b |
marzena66
Odpowiedzi: 99
Wyświetleń: 35404
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2020-06-23, 20:21 Temat: rak jajnika pT3b |
Kredka131313
Przyjmij również moje najszersze wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2020-05-19, 05:24 Temat: rak jajnika pT3b |
Kredka131313 napisał/a: | teraz to mi tylko przychodzi do głowy myśl, że wykończyłam własną mamę. |
Co za myśli Cie nachodzą, tu nie ma żadnej Twojej winy, to choroba powoduje taki stan u mamy, tu nie ma żadnej twojej winy. Choroba postępuje i wszystko się może zdarzyć. U naszej mamy tez szło już do dobrego, przenieśli ją z jednej sali do drugiej, już miała wychodzić do domu na drugi dzień, siedzimy z nią w szpitalu a tu raptownie jakiś odlot i co się okazało dostała wylewu, szybka jazda lekarzy, na drugi dzień drugi wylew. Za co mogliśmy się my czy teraz Ty winić?. To choroba, która u kazdego inaczej postępuje a my choć zrobilibyśmy wszystko nie jestesmy niestety w stanienie nic zrobić a teraz nawet nie możemy być z tymi naszymi chorymi w szpitalach.
Trzymaj się i dużo sił Ci życzę |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-09-19, 21:13 Temat: rak jajnika pT3b |
Kredka131313,
Spokojnie, nie napromieniuje się, nie "wkurzy" raka. Lekarz nigdy nie zrobi badania jeśli będzie niezasadne. Na pewno wykonanie kolejnego TK jest w mamy wypadku bardziej potrzebne niż promienie które na siebie przyjmie.
Czekamy na wynik rezonansu.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-09-18, 18:56 Temat: rak jajnika pT3b |
Kredka131313,
Zróbcie rezonans, jest co do obszaru typu głowa lepszym i dokładniejszym badaniem. Objawy mocno niepokojące, rzeczywiście wyglada jak udar bądź jest jakiś przerzut, którego nie widać w obrazie TK, może jakieś niedotlenienie, nie wiem, trzeba to wyjaśnić z lekarzem.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-06-12, 16:16 Temat: rak jajnika pT3b |
Kredka131313 napisał/a: | Kupiłam mamie Essentiale forte, czy to pomoże? |
Nie zaszkodzi na pewno, trochę będzie wspierał wątrobę ale na cuda nie liczymy, mimo wszystko warto podawać.
Kredka131313 napisał/a: | Skąd ta asymetria? |
A nie jest to jakaś przepuklina, przesunięcie mięśni po operacji?, nie widzę więc trudno ocenić.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-06-05, 02:45 Temat: rak jajnika pT3b |
Kredka131313 napisał/a: | Czy polineuropatia jest stanem, który ustąpi po zakończonej chemioterapii? |
Zazwyczaj ustępuje po leczeniu ale może być również stanem przewlekłym.
Kredka131313 napisał/a: | Od czasu operacji mama cierpi na silne zaparcia, czy może to świadczyć o tym, że na jelicie grubym pozostały komórki rakowe i dostały się do światła jelita? |
Czy są tam komórki rakowe to tylko może odpowiedzieć badanie obrazowe. Zaparcia mogą być również od chemioterapii, stosujcie leki na zaparcia, jest tego mnóstwo w aptece, trzeba ulżyć.
pozdrawiam |
|
|