1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Struktury torbielowate w nerce prawej |
missy
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4834
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-03-09, 12:04 Temat: Struktury torbielowate w nerce prawej |
Cieszę się bardzo i pozdrawiam serdecznie! |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-03-09, 11:15 Temat: Struktury torbielowate w nerce prawej |
spike40,
Skoro radiolog napisał torbiele to ja nie będę od niego mądrzejsza 😉 |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-03-07, 22:24 Temat: Struktury torbielowate w nerce prawej |
Wcześniej załączniki chodziły, otwierałam bez problemu. Ja się nie znam, może trzeba bedzie Administracji zgłosić |
missy
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2018-03-07, 10:52 Temat: Struktury torbielowate w nerce prawej |
spike40,
Czy oprócz badań obrazowych lekarz zlecił Ci wykonanie bardziej podstawowych badań typu badanie ogólne moczu, morfologia z OB i CRP, biochemia nerkowa?
Na pewno TK z kontrastem jest dobrym pomysłem w przypadku stwierdzenia zmiany o charakterze ( być może) torbieli złożonej. Opis tomografii będzie wiążący dla dalszego postępowania ( samo istnienie „tworu torbielowatego” nie jest równoznaczne z obecnością nowotworu zlośliwego). Torbiele ( w tym mnogie) w nerkach to częste zjawisko. Również ewentualne zwapnienia nie są same w sobie podejrzane.
Napisz, proszę, dokładnie, o co chodzi z tym określeniem:
Cytat: | w obu nerkach w części zarobkowej |
|
|
|