1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
monika10009
Odpowiedzi: 49
Wyświetleń: 31297
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-06-03, 19:15 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Jest ciężko, z dnia na dzień coraz gorzej.Teraz dopiero do mnie dociera,że nie ma już Go z nami, i ten pokój taki pusty i smutny... |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-25, 15:08 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Dziękuję za wszystko. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-23, 09:55 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
21 maja o godzinie 18.00 przegrał walkę z rakiem mój kochany Tatuś. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-19, 21:08 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Wczoraj tata prosił o księdza,jak mama zadzwoniła to nogi mi się ugięły.Szybko wsiadłam w samochód i popędziłam do taty.Przyjechał ksiądz,pomodliliśmy się.Potem tata zasnął.Całą noc nie spaliśmy.
Dzisiaj tata cały dzień przespał.Bardzo Go boli,co jakiś czas bierze trzy szybkie,głębokie wdechy i potem oddycha normalnie. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-18, 15:29 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Tata już słabiutki,nie chce jeść,nie chce brać tabletek.Nie wstaje już do toalety.Nie ma siły mówić. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-16, 09:36 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
No właśnie od wczoraj moja najmłodsza siostra jest w domu i pomaga mamie.Będziemy czuwać przy Tacie. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-15, 19:16 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Tata od wczoraj cały czas śpi,jest spokojny chociaż po Jego twarzy widać,że Go boli.
Mój Siłacz ma dziś malutkie ciśnienie 76/50. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-14, 06:58 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Tata nie chce spać,zrobił się agresywny,wciąż czegoś szuka,wyzywa,zrzuca wszystko ze stołu,półek.Nie wiem skąd bierze na to tyle siły,bo niedawno cały czas potulnie spał.Mama bierze ostatnie pięć dni opieki,pózniej pójdzie na urlop, a dalej nie wie ,co zrobić.My z siostrami jezdzimy do taty codziennie,ale każdy ma z nas swoje rodziny i musimy wracać do domu,a z tatą cały czas ktoś musi być.
[ Dodano: 2012-05-14, 21:28 ]
Tata dziś całe popołudnie przespał.Ma takie zimne ręce.
Lekarka taty powiedziała,że nic nie da już się zrobić,a Jego stan nie pozwala na naświetlenie głowy.Załamałam się |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-08, 09:08 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Wczoraj się wystraszyłam,myślałam,że to już koniec.Tata mówił takie rzeczy.Powiedział,że czeka na wszystkich,by Go odprowadzili na cmentarz,ubrał się i powiedział,że jest przygotowany.Za chwilę wyzywał nas,że mamy być cicho ,bo on patrzy na telewizor,a przecież nie widzi.Gdy odjeżdżałam,powiedział,że jeszcze tu dziś przyjadę.W ogóle miał tyle siły,że przesuwał fotele.Cała noc nie spałam,patrzyłam w telefon,ale na szczęście nie zadzwonił.Wiem,że jest to nieuniknione,a jednak tak się boję.Zadzwoniłam z samego rana do mamy,mówiła,że całą noc tata wstawał,czegoś szukał,od czegoś się odganiał.Zaraz tam jadę.Wczoraj była też pielęgniarka z hospicjum i powiedziała,że może to potrwać kilka dni a może miesiące. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-06, 09:49 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Tata ma przepisany Pabi-Dexamethason 1mg w dawce 2-2-0.
Czy to mówienie bez sensu i przewidzenia mogą być od tego leku,czy od przerzutów do mózgu, czy bierze za małą dawkę??? |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-05, 20:48 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Tata cała noc dziś nie spał,wstawał,szukał czegoś i z powrotem się kładł.
Coraz bardziej Go boli,jest bardzo nerwowy,mówi bez sensu,ma przewidzenia i widzi zmarłych.Po niedzieli ma przyjechać ktoś z hospicjum,a przez ten długi weekend nie dodzwoniłam się do onkologa.
Mało je.Ma tak małą buzkę,wygląda jak mały chłopiec.Serce mi pęka. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-03, 20:19 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Tata dzisiaj cały czas mówił od rzeczy,ale poznaje nas,śmieje się i opowiada nam o dawnych czasach. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-30, 11:57 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
RM głowy bez i z kontrastem
Zaniki korowo-podkorowe-wsk.Huckmanna 75.
Poniżej skrzyżowania nerwów wzrokowych,do tyłu od przysadki widoczna niejednokrotna zmiana ulegająca wzmocnieniu kontrastowemu wlk.25*24*25mm-meta?zmiana pierwotna?
Powyżej,do przodu od komory III podobna zmiana wlk. 32*19*27mm.
Układ komorowy symetryczny,nieposzerzony.
W kości potylicznej po stronie lewej widoczna zmiana wlk.41*40*20mm-meta susp.
Podobna zmiana posśrodkowo w okolicy potylicznej wlk.18*17*8mm.
[ Dodano: 2012-04-30, 15:00 ]
Czy ktoś może napisać,co to znaczy,czy jest jeszcze nadzieja?
Czy skierują tatę na radioterapię,czy to już koniec leczenia?
Taty lekarka nie odbiera dziś telefonu.
Mam wynik ,a nic nie wiem.
Jedyną sprawą,którą dzisiaj załatwiłam to hospicjum domowe.
[ Dodano: 2012-04-30, 20:08 ]
Tata dziś cały dzień śpi,jest spokojny,a o wynikach nic nie wie. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-28, 09:29 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Dziękuję bardzo. |
monika10009
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-26, 19:05 Temat: Rak krtani, guz płuca, przerzuty do kości |
Dzisiaj tata miał robiony rezonans magnetyczny.Myślałam,że nie wytrzyma,ale on jest Siłacz,nie poddaje się.Chociaż nic nie widział,bolała go ręka,czasem gadał od rzeczy i ogólnie był słaby to badanie przeszło pomyślnie.Wyniki w poniedziałek,ale widzę,że z dnia na dzień,jest coraz słabszy.
Mój kochany Siłacz... |
|
|