1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak sutka uogólniony
mufaso83

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 10717

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-04-28, 15:09   Temat: Rak sutka uogólniony
Nikt nie jest w stanie udzielić Ci dobrej odpowiedzi. Ty jesteś Jej córką i Ty Mamę znasz najlepiej. Pozostało Jej niewiele czasu, dlatego musisz odpowiedzieć sobie, jak te dni mają wyglądać, wyczuć, czy prawda ją załamie, pogrąży....bardzo ciężka decyzja. Naprawdę nie wiem, co poradzić....może porozmawiaj w hospicjum z psychologiem, popros go o rozmowę z Mamą, może on coś doradzi. Personel z racji doświadczenia też może coś podpowiedzieć
mufaso83

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-04-23, 13:31   Temat: Rak sutka uogólniony
przede wszystkim zupy kremy, u nas się sprawdzały. Miksowaliśmy jak dla dziecka.
mufaso83

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-04-22, 19:28   Temat: Rak sutka uogólniony
Ogromnie Wam współczuję, wiem jakie to ciężkie. Niedawno odeszła moja Mamcia...
z doświadczenia powiem Ci, że opieka nad chorym jest ogromną odpowiedzialnością. Mojej Mamy nie bolało, wymiotowała, nie jadła zbytnio. Nie wiem, na dzień dzisiejszy, czy lepszy był dom. Może w hospicjum potrafiliby Jej bardziej ulżyć. Co prawda byliśmy pod opieką hospicjum domowego, ale to były wizyty dwa razy w tygodniu. Natomiast opieki osoba chora wymaga non stop. Pod koniec nawet w nocy. Ja pracowałam, mieszkam od Mamy kilkadziesiąt km i dwa razy dziennie jeździłam, jednak wybawieniem był mój tato, który nie pracuje. Inaczej, nie dalibyśmy rady.
Załatw HD, jeśli mama ma zostać w domu. Załatw niezbędne leki, pampersy, pod koniec mogą być potrzebne, nutridrinki (chociaż moja Mamcia nie chciała ich pić)
mufaso83

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-04-20, 11:31   Temat: Rak sutka uogólniony
Mama puchnie "cała" czy tylko nogi?
mufaso83

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-04-12, 13:56   Temat: Rak sutka uogólniony
Kasza napisał/a:
guz meta z centralnym rozpadem
często jak guz szybko rośnie, to w srodku jakby zaczyna obumierać lub może być to związane z chemio/radioterapią
Kasza napisał/a:
Wielkosc ognisk do 30 mm
a spójrz na własną głowę i wyobraź sobie kilka guzów wielkości około 3 cm, gdzie mózg nie jest wielkości głowy, tylko zdecydowanie mniejszy
Kasza napisał/a:
przemieszczenie układu komorowego na lewą str...
może być to spowodowane faktem opisanym w tk, że zmiany w półkuli lewej otoczone są obrzękiem, który powoduje przesunięcie w prawą stronę
mufaso83

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-04-08, 15:34   Temat: Rak sutka uogólniony
na pewno ktoś odpowie, musisz poczekać
sytuacja jest bardzo ciężka, co już sama wiesz. Teraz musicie zadbać o Mamy komfort i zwalczanie dolegliwości.
Lekarza nie pytałaś o chemię?

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron