1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Ostra białaczka szpikowa, wznowa po przeszczepie szpiku |
nesssssa
Odpowiedzi: 242
Wyświetleń: 175816
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-10-13, 14:02 Temat: Ostra białaczka szpikowa, wznowa po przeszczepie szpiku |
cieszę się Justyna
ja też tęsknię za łażeniem po górach, w tym roku odpadło, ale może uda się rok jak wszystko dobrze się ułoży chętnie bym się z Tobą powspinała |
nesssssa
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-09-23, 18:00 Temat: Ostra białaczka szpikowa, wznowa po przeszczepie szpiku |
nie wiem jakie warunki tam gdzie Ty będziesz mieć, ale we Wrocławiu w pokojach wygodne rozkładane fotele i sobie półleżysz ;-) nawet taka panikara jak ja wytrzymała :D ten czas w pokoju mi bardzo szybko leciał, bo musiałam wyżłopać tę wodę, a to koszmar dla mnie bo się bałam że nie dam rady :D zastanawiałam się też jak moje lęki o wodę wpływają na metabolizm haha |
nesssssa
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-09-23, 17:46 Temat: Ostra białaczka szpikowa, wznowa po przeszczepie szpiku |
musisz mieć wodę niegazowaną i wypić okoła litra godzinę przed badaniem. Godzinę przed badaniem zamykają Cię w pokoju, w którym nic nie robisz tylko pijesz. Tam masz uspokoić metabolizm, żeby nie wyszły jakieś nieprawidłowości w badaniu. Potem jest podobnie jak w tomografie tylko dłużej i zimno. Ja mogłam mieć spodnie tylko musiałam trochę zsunąć. Na pierwsze badanie w zimie poszłam w bieliźnie termoaktywnej zeby nie zmarznac dłuży się czas zwłaszcza przed badaniem bo siedzisz i siedzisz, weź książkę albo gazety. Potem w pokoiku już nie wolno czytać |
nesssssa
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-09-14, 17:38 Temat: Ostra białaczka szpikowa, wznowa po przeszczepie szpiku |
Ty go nie kop bo się obrazi :D ja sobie często wyobrażam jak białe krwinki wskakują z brzegu do łódeczek i płyną, i płyną z krwią i jest ich coraz więcej
Bliscy się śmieją i jak robię coś niezdrowego straszą mnie, że leukocyty powypadają z łódeczek |
|
|