1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
niki
Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 55405
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-23, 21:37 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
współczuję bardzo |
niki
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-28, 13:56 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
guzia napisał/a: | stwierdził że na zimę będzie jak znalazł do kanapeczki sobie podjeść... a ja chcę wierzyć że ta zima będzie mu dana |
wazne ze tata coś robi ,ze chce mu się i planuje zimę
czyli nie mysli ze moze go nie być i tak niech zostanie,
dobrze że nie siedzi i mysli że zadnego jutra już nie będzie
ciesz się takimi chwilami , bo to one stawiają tatę do pionu
i to własnie takie chwile warto pamiętać
pozdrawiam |
niki
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-20, 16:08 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
guzia napisał/a: | jak narazie chemię zniósł super, ma apetyt, czuje się świetnie, nie mdli Go, nic nie boli.......czy to może być efekt działania leków? czy to cisza przed burzą??? |
tata dostaje leki przeciwwymiotne które mają na celu zapobiegać wymiotom
Metoclopramid i Zofran
nie wszyscy wymiotują po chemii niektorzy czują się dobrze, i tak może być nadal
schemat kuracji KE to Karboplatyna i Etopozyd taki schemat jest stosowany przy tego typu nowotworach płuc
Dexaven- steryd
Hydroxyzyna - lek lekko uspokajający
Polprazol - lek na ochronę żołądka |
niki
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-14, 16:11 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
guzia napisał/a: | jakich objawów możemy się spodziewac w obecnym stanie taty?? |
na razie moze być dobrze, jesli guzy w mozgu będą rosły to wszelkie odchylenia od normy sa wtedy niepokojące, agresja, splątanie zaburzenia swiadomosci
ze strony płuc , coz jest tego duzo, na pewno kaszel i dusznośc, reszta przyjdzie z czasem
moj tata od diagnozy zyl 10 miesiecy , miał radioterapie paliatywną ona wydłużyła mu zycie
a tak naprawdę zaczęły sie zmiany na 2 miesiące przed smiercią
tylko jeszcze raz podkreslę choroba mimo iz ta sama inaczej przebiega u innego pacjenta
cieszcie sie kazdym dniem, na razie jest dobrze ale niestety tak nie będzie cały czas
poczytaj wątki tu w tym dziale, znajdziesz nie jedna odpowiedż i masę przykładów ze kazy inaczej choruje, inaczej przechodzi leczenie
po prostu każdy człowiek jest inny nawet jak choruje na ta sama chorobę
trzymajcie się |
|
|