1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guzek na jądrze |
norbi9999
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 10441
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-22, 16:15 Temat: Guzek na jądrze |
Ok dzięki za odpowiedź, najlepiej będzie zrobić wszystko prywatnie, bo na kasę chorych ciężko się doprosić o nawet głupie prześwietlenie klatki piersiowej boję się bo ja czuję różne objawy - takie jak dyskomfort, lekkie uciski, ból podbrzusza. No markery niby są ok jak sprawdzałem, LDH jest niższe ale wyczytałem, że może to być powód witaminy C, a ja w ostatnim czasie, nawet dzień przed badaniem zażyłem rano rutinoscorbin bo nie wiedziałem, ze pójdę na badania krwi a przy tym zapomniałem powiedzieć o tym, mam nadzieję, ze nie zmniejszyło to wszystkich wyników, tylko te LDH?? |
Temat: Guzek na jądrze |
norbi9999
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 10441
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-22, 15:42 Temat: Guzek na jądrze |
Witam
Jakiś czas temu, raczej spory wykryłem guzek na jądrze, lecz dopiero moja poważna reakcja była dopiero gdy poczułem bóle w klatce piersiowej i poszedłem do urologa.
Badając jądro stwierdził, że wielkich zmian nie ma lecz guzka nie mógł wybadać, gdyż znajduję się na górze jądra, a ja go wyczuwam dał mi więc skierowanie na markery, lecz wizytę mam dopiero w połowie lutego i mam wyniki i chciałbym się spytać czy te wyniki są dobre czy złe, niby dwa w normie się mieszczą.
Oto te wyniki:
AFP 2,08 ng/ml
Dehydrogenaza mleczanowa 119,6 U/L (norma podana od 135-225 czyli wychodziłoby poniżej normy)
BHCG <0.100mIU/ml
Z góry dziękuje za odpowiedź, jestem strasznie zdenerwowany tym wszystkim i czasem aż mam załamkę, jak pomyślę, że to może być coś złego |
|
|