1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych
nowa1504

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 18472

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-12-28, 19:07   Temat: Powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych
Owszem, pierwsze objawy wystąpiły jakiś czas po powrocie z Egiptu, w którym byli już któryś raz z kolei. Dużo też wtedy nurkowali.
Czy to ma jakiś związek?

Wklejam jeszcze raz wynik dziecka, bo faktycznie nieczytelny. Bardzo proszę o podmianę.

[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-12-28, 21:26 ]
Zrobione.

nowa1504

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-12-28, 16:51   Temat: Powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych
Witam ponownie, siostrzenica jest już po operacji usunięcia ślinianki wraz z guzem. Wklejam wynik histopatu. Dołączam również wynik ojca dziewczynki, który rok temu przeszdł podobną operację. Tak jak pisłam wcześniej guzy pojawiły się u nich w ty samym czasie. Czy oba te przypadki mogą mieć coś ze sobą wspólnego, czy jest to wyjątkowy zbieg okoliczności?

nowa1504

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-11-21, 12:28   Temat: Powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych
Witam ponownie. Za radą kmis757 siostra umówiła się z córką na wizytę u polecanego laryngologa - ten zalecił miesięczną kurację antybiotykiem AUGMENTIN SR. Niestety nic to nie pomogło. Na kontrolnej wizycie lekarz "rozłożył ręce" i powiedział, że nic więcej nie może zrobić.
Siostra umówiła się na kolejną wizytę do innego laryngologa, który zlecił rezonas. Po obejrzeniu wyniku dał skierowanie do szpitala celem usunięcia zmiany u dziecka.
Wklejam wynik rezonansu, może ktoś coś podpowie - o co ewentualnie pytać podczas pierwszej wizyty w szpitalu.
Dodam, że siostra wybrała Szpital Wojskowy we Wrocławiu, na ul. Weigla.

nowa1504

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-07-23, 14:17   Temat: Powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych
Zęby wszystkie poleczone, zdjęcie też było robione, resztę badań muszę sprawdzić.

[ Dodano: 2012-07-23, 21:08 ]
Wklejam wyniki badań z zakaźnego, widzę, że to co wspomniałaś było robione i wynik jest ujemny.

nowa1504

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2012-07-20, 16:15   Temat: Powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych
Witam,
nie wiem czy powinnam pisać akurat na tym forum, ponieważ wiem, że powiększone węzły chłonne, o których będzie mowa na pewno nie są zmienione nowotworowo,
ale mam taką nadzieje, że doradzicie co robić i gdzie się udać, żeby postawić jakąś diagnozę i podjąć leczenie.

Chodzi o moją siostrzenicę - teraz ma 13 lat.
W kwietniu 2011 stwierdzono powiększenie ślinianki oraz węzła chłonnego podżuchwowego prawego.
Zrobiono dziesiątki badań, kilka razy serię antybiotyków - nikt nie postawił diagnozy.
Wykonano badania na boreliozę, toksoplazmozę, kociego pazura i wiele badań na oddzale zakaźnym.
Wszyscy lekarze mówili o ciekawym przypadku klinicznym, ale nikt nie postawił diagnozy.
W grudniu 2011 zdecydowano się wyciąć już 5 cm guza - wyniki histopatu załączyłam. Teraz - po pół roku kontrolne USG pokazało kolejny powiększony węzeł w tym samym miejscu....???
Co to może być, skoro w histopacie nic nie wyszło.
Lekasz robiący USG mówił, że wszystkie węzły są bardzo widoczne, co podobno nie jest normalne (albo jakoś tak to ujął).
Co ciekawe - u ojca dziewczynki w tym samy czasie w tym samy miejscu pojawił się również guz.
Operacja wykonana we wrześniu 2011r. Wynik badania histopatologicznego taki sam jak u córki czyli NIC (po kontroli nic nie ma na tą chwilę)
Czy te dwa przypadki mogą mieć ze sobą związek?
Podopwiedzcie gdzie się udać z czymś takim - jestem z Dolnego Śląska.

[ Dodano: 2012-07-20, 17:17 ]
Chyba nie wszytsko się wkleiło...

[ Dodano: 2012-07-20, 17:17 ]
no to teraz już wszystko

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron