1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz w pęcherzu moczowym |
optymis.tka
Odpowiedzi: 102
Wyświetleń: 62911
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-02-03, 21:40 Temat: Guz w pęcherzu moczowym |
super wieści!!! oby tak dalej! |
optymis.tka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-10-25, 21:28 Temat: Guz w pęcherzu moczowym |
Kajko, świetne wieści! śledzę pilnie Twój wątek, być może moją mamę też czeka BCG (choć na razie mamy impas z powodu niejednoznacznych, a nawet sprzecznych wyników) - Twoje informacje bardzo optymistycznie mnie nastawiają! Pozdrawiam i trzymam kciuki! |
optymis.tka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-20, 15:13 Temat: Guz w pęcherzu moczowym |
Kajka napisał/a: | optymis.tka napisał/a: | 'wlewka' pan doktor od razu stanowczo powiedział: 'nie stosuje się'... |
Ja zapytałam naszych urologów czy mąż miał po TURT robioną wlewkę , to powiedzieli, że robią to onkolodzy i że nie wszystkim pacjentom się ją stosuje.
Jestem teraz cała głupia, bo to jest guz złośliwy więc powinni ją chyba zastosować.
Każą czekać na wynik badań i dopiero wtedy decyzja o podjęciu leczenia. |
no właśnie mnie też ten temat dręczy - jeśli czytam, że wlewkę jednorazową (zapobiegającą wznowie) robi się tuż po TURT (wykonywanym przez urologa) - to jak ma ją robić onkolog? Jeśli wynik hist. jest po kilku tygodniach, to chyba powinni tę wlewkę robić każdemu, niezależnie od typu guza (bo i skąd wiedzieć wcześniej, jaki to typ...). Podejrzewam, że to niestety kwestia szpitalnych oszczędności... |
|
|