1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Opis TK
pajch

Odpowiedzi: 74
Wyświetleń: 17431

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-02-22, 23:11   Temat: Opis TK
Musicie zakończyć diagnostykę. Podjąć walkę. Statystyki statystykami. Trudno w to wszystko Tobie uwierzyć i to jest zrozumiałe. Ja do tej pory nie mogę uwierzyć, że moja mama zachorowała na tą okrutną chorobę. Walczyliśmy, krótko ale walczyliśmy, z chorobą i bólem, później tylko z bólem, teraz walczę ja ale z bólem pękniętego serca.
To będzie bardzo trudne dla Twojego taty i Ciebie, bardzo trudne. Jesteśmy by choć trochę pomóc. Nie zawsze potrafimy, ba rzadko, ale jesteśmy.
pajch

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-02-22, 22:57   Temat: Opis TK
Rokowanie zależy od stopnia zaawansowania, tutaj to nie jest w 100% potwierdzone ale jeżeli jest przerzut odległy to jest to 4 (ostatnie stadium), typu nowotworu - tego też nie wiemy, stopnia złośliwości, ogólnego stanu pacjenta (choroby współistniejące). Wg. mojej bardzo skromnej wiedzy rokowanie jest złe (4 stopień), ale niczego nie można przesądzać. Trzeba jednak pamiętać, że jedyną skuteczną metodą jest motoda operacyjna a tu jej raczej nie będzie, stąd moja ocena. Jeżeli jest to DRP to nawet mniejszy stopień zaawansowania nie daje leczenia operacyjnego. Trzeba jednak poczekać na wyniki co to za nowotwór.
pajch

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-02-22, 22:42   Temat: Opis TK
Jeżeli są przerzuty odległe to nie będzie operacji. Choroba jest najprawdopodobniej rozsiana. Termin 12 marca to na co? Chemia? Czy dalsza diagnostyka? Nie piszesz jaki to nowotwór, rozumiem że dalsza diagnostyka.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron