1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: usunięte guzki z płuc po raku nerki |
petra
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 24748
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-07-21, 11:49 Temat: usunięte guzki z płuc po raku nerki |
canoe, dzięki za informację... Mój Tata też ma właśnie jasnokomórkowca III stopień (początkowo wyszło, że IV ale po ponownej histo wyszedł III - sama nie wiem komu wierzyć) i strasznie się martwię, ze się jakieś świństwo może jeszcze pokazać ale przypadek Twojej Mamy pokazuje, że niekoniecznie a nawet jeśli to można się tego pozbyć
Mój Tata też miał dziś USG i na USG czysto, teraz jeszcze TK na potwierdzenie..
Życzę zdrowia dla Mamy i tak trzymać |
Temat: usunięte guzki z płuc po raku nerki |
petra
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 24748
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-07-13, 13:25 Temat: usunięte guzki z płuc po raku nerki |
canoe napisał/a: |
To już 2 lata po wykryciu przerzutów w płucach i następnie ich wycięciu.
Także przypadek mojej mamy pokazuje, że jak się pojawią przerzuty raka nerki to choroba nie zawsze się rozprzestrzenia. |
bardzo dobre informacje - życzę Twojej mamie zdrowia i żeby już się nic nie pojawiało.
A z ciekawości, nigdzie w wątku nie znalazłam info co to był za rak w tej nerce? Podobno bardzo duży (T3) ale jaki rodzaj i jaki stopień agresywności? Mojemu tacie też wycięli nerkę z rakiem, sam guz był mały ale niestety wszedł w żyłę nerkową, stąd T3.
pozdrawiam |
|
|